неділя, 04 лютого 2024 03:06

Оселедець буде готовий за дві години: рецепт надзвичайно смачної риби у розсолі

Оселедець буде готовий за дві години: рецепт надзвичайно смачної риби у розсолі
Рецепт засолювання оселедця за дві години Фото: pinterest

Коли починається холодний період року, оселедець стає одним з найпопулярніших продуктів на сімейному столі.

Однак мало хто знає, що потрібно зробити, щоб його смак радував по-справжньому, пише glavred.

У засоленні оселедця як і в приготуванні багатьох інших страв важливо дотримуватися пропорцій. Саме правильні пропорції дозволяють відчути той смак страви, який ви очікуєте.

Варто знати загальне правило: на кілограм свіжої риби й літр води піде шість столових ложок солі, лавровий лист і чорний перець за смаком, дві столові ложки цукру.

Як засолити оселедець швидко

Бувають випадки, коли для засолу оселедця немає двох днів, а є кілька годин - і це не біда.

Для того, щоб засолити оселедець за дві години, можна скористатися рецептом. Вам знадобляться: один оселедець, 1/2 літра води, спеції, дві чайні ложки солі і чайна ложка цукру. Також можна використовувати 50 грам цибулі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати оселедець, щоб не отруїтись. Чотири ознаки

Щоб заощадити час, почніть приготування з розсолу, прокип'ятіть воду з усіма інгредієнтами крім риби протягом 4 хв. Дайте суміші охолонути.

В цей час почистьте від потрухів рибу, обріжте зябра і поріжте її на шматочки. Коли ви це зробите, рибу необхідно перекласти в посудину і засипати тонко нарізаною цибулею, після чого залити розсолом і відразу відправити в холодильник. Через дві години такий оселедець вже можна подати до столу.

Оселедець можна їсти по-різному – у чистому вигляді з цибулею та олією, зробити з нього окремі закуски, або ж приготувати з нього "шубу" чи неймовірний форшмак.

Однак часом доводиться витратити чимало часу та сил, щоб забрати всі кістки перед готуванням. Досвідчені господині знають, що обробити рибу можна за лічені хвилини, якщо використати один хитрий трюк. Всі кістки відійдуть разом із хребтом, і залишиться лише філе оселедця.

Зараз ви читаєте новину «Оселедець буде готовий за дві години: рецепт надзвичайно смачної риби у розсолі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі