пʼятниця, 05 серпня 2016 12:46

3 рецепти хрусткої зовні яловичини та ніжної всередині

Запечене м'ясо на вечері завжди є коронною стравою. Його аромат пробуджує апетит, а золота скоринка радує око. Хрустка зовні та соковита всередині яловичина прекрасно смакує як гарячою так і холодною. Поєднувати її можна будь з чим. Головне, готувати з любов'ю.

Яловичина в апельсиново-оливковій соусі

Автор: t-day.com.ua
 

Інгредієнти:

Оливки 70 г

Апельсини 1 шту

Петрушка 20 г

Філе яловиче 700 г

Мед 1 ст л

Оцет винний 3 ст л

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Оливкова олія ¼ склянки

Часник 2 зубчики

Цибуля ½ головки

Приготування:

Нарізати дрібно цибулю, зелені оливки - кружальцями. Апельсин очистити, нарізати на філе, а філе - на маленькі кубики.

Збити разом мед і оцет в мисці, приправити сіллю і перцем. Продовжуючи збивати, повільно влити олію.

Додати цибулю, видавити часник, додати оливки, апельсини і подрібнену петрушку; відставити убік.

Філе яловичини приправити сіллю і перцем і обсмажити на оливковій олії, на розпеченій сковороді.

Перекласти на тарілку, накрити фольгою; дати настоятися 10 хвилин до нарізки.

Перед подачею нарізати філе на скибочки і викласти на широку тарілку.

Полити соусом і прикрасити гілочками петрушки.

Тушкована яловичина з червоним вином і цедрою апельсина

Автор: t-day.com.ua
 

Інгредієнти:

Філе яловиче 900 г

Оливкова олія 2 ст. л.

Цибуля 450 г

Морква 450 г

Червоне сухе вино 750 мл

Сіль 2 ч. л.

Апельсини 1 штука

Перець чорний мелений 1 чайна ложка

Приготування:

Великий шматок яловичого філе помастити сіллю з перцем і помістити у велику каструлю або глибоку сковороду з розпеченим маслом.

Обсмажити м'ясо з усіх боків на середньому вогні (8-10 хвилин) і викласти на тарілку.

Туди де було м'ясо, покласти крупно нарізану цибулю і моркву, 3/4 чайної ложки солі, 1/2 ложки перцю і пасеруйте 8-10 хвилин.

Потім туди ж додати червоне вино і шкірку апельсина, нарізану тонкими часточками (1 см завтовшки).

Довести рідину до кипіння і покласти в неї м'ясо.

Знову довести до кипіння і, накривши каструлю кришкою, зняти з вогню.

Через 5 хвилин поставити каструлю на середню полицю в духовку, розігріту до 175 градусів. Гасіть м'ясо під кришкою. Час приготування - 2-3 години.

Готову яловичину розділіть на порції. Подавайте з овочами, в яких вона тушілась.

Яловичина, маринована в ківі, запечена в рукаві

Автор: t-day.com.ua
 

Інгредієнти:

1 кг яловичини

Спеції: перець чорний, білий, чилі; паприка; коріандр; насіння гірчиці; паприка - всього 0,5 ч.л.

Сіль за смаком

Часник - 1,5 головки

Гірчиця - 2 ст.л.

Соус ткемалі - 2 ст.л.

Ківі - 1 шт.

Приготування:

Часник чистити і великі зубчики розрізати вздовж.

Ківі потерти на крупній тертці.

На м'ясі зробити глибокі надрізи ножем. Посолити і поперчити.

Нашпигувати часником.

Для маринаду в окремий посуд покласти гірчицю та ткемалі. Видавлити часник, що залишився. Додати спеції і натертий ківі. Ретельно перемішати.

Читайте також: Курячі грудинки фарширують в'яленими помідорами і шпинатом

Добре натерти м'ясо, намагаючись потрапити в усі надрізи.

Покласти м'ясо в рукав і поставити в розігріту духовку. Температура 180 градусів. На 1 кг м'яса потрібна 1 година випічки.

Зараз ви читаєте новину «3 рецепти хрусткої зовні яловичини та ніжної всередині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі