вівторок, 13 березня 2018 00:10

Український паспорт піднявся на 16 позицій у рейтингу свободи

Україна продемонструвала найбільше зростання у світовому рейтингу, який показує ступінь свободи пересування громадян різних країн. Торік у травні наша держава оформила безвізовий режим із країнами Євросоюзу і піднялася одразу на 16 позицій — з 99‑го місця на 83-тє. Тепер власникам українських паспортів відкритий безвізовий доступ у 118 країн.

Рейтинг склала міжнародна компанія "Хенлі партнерс". Вона спеціалізується на розробці державних програм надання громадянства і посвідки на проживання.

З 2014 року лідирувала Німеччина. Цьогоріч її випередили Японія та Сингапур. Громадяни цих держав можуть без візи відвідати 180 країн. Із німецьким паспортом — 179. Право безвізового в'їзду до 178 країн мають італійці, іспанці, французи, фіни, данці, шведи й корейці.

— Україна інтегрується у світове товариство. Наші громадяни мають можливість потрапити в Європу за спрощеною процедурою, — пояснює міжнародний експерт Олександр Хара, 41 рік. — Це стосується не тільки туристичних поїздок, а й навчання, і, найголовніше, — роботи. Це важливо з точки зору економіки. У США та Канаді населення дуже мобільне. Там динамічний ринок праці. Люди переїжджають, набувають новий досвід. У нас зараз, на жаль, це не так розвинено. Українці не люблять змінювати місце проживання.

Велика кількість наших співгромадян їде за кордон із наміром залишитися там назавжди. Однак відкриті кордони — це все одно позитивний фактор.

Зараз ви читаєте новину «Український паспорт піднявся на 16 позицій у рейтингу свободи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі