четвер, 08 жовтня 2009 17:37

Польщі тепер не до конкуренції з Україною

Чи не вперше з часу надання Україні й Польщі прав господарів фінального турніру Євро-2012 наші партнери втратили ініціативу. Низка повідомлень про неготовність українських міст до проведення змагань і готовність Польщі прийняти у себе понад половину майбутніх матчів, зокрема грати фінал не в Києві, а у Варшаві, що регулярно з"являлися у пресі, була б неможливою без участі польської сторони.

Офіційні особи обох держав воліли не коментувати такі інформаційні атаки, вважаючи їх елементом своєрідної конкуренції між друзями та партнерами. Але проблеми, що мала українська сторона, аж занадто докладно висвітлювала польська преса. Особливу увагу торік звертали на звільнення Євгена Червоненка з посади керівника національного агентства з проведення Євро-2012 в Україні.

Відтоді все ніби налагодилося, і попри світову економічну кризу українські учасники процесу підготовки футбольного чемпіонату декларують єдність і бажання плідно працювати. Нам уже є що показати інспекторам з УЄФА. Відкрито "Донбас Арену" в Донецьку, майже готовий стадіон у Харкові, у той час, як будівництво стадіону у Варшаві ще "під землею". Цієї середи директор Євро-2012 Мартін Каллен приїхав до Києва й високо оцінив роботу українців.

Будівництво стадіону у Варшаві ще "під землею"

І тут Польща отримала черговий скандал. Унаслідок антикорупційного розслідування подав у відставку міністр спорту Мирослав Джевецький. Це вже друга гучна відставка у Польщі. Раніше свою посаду змушений був залишити керівник місцевої футбольної федерації Міхал Лісткевич. Тепер усе виглядає так, що вже не Україні, а Польщі слід непокоїтися з приводу своїх перспектив. Навіть якщо виявиться, що пан Джевецький ні в чому не винен, його відставка аж ніяк не сприятиме зростанню авторитету країни у міжнародних спортивних інституціях.

Швидше за все, публікації нібито незалежних польських ЗМІ з приводу українських проблем з підготовкою Євро-2012 або зникнуть зовсім, або змінять свою тональність. Бо перед тим, як шукати недоліки у сусіда, слід розібратися зі своїми.

Усе це, мабуть, сприятиме тому, що на виконкомі УЄФА у грудні Україна отримає паритетні з Польщею права на проведення фіналу європейської першості, чотири українських міста затвердять господарями матчів. А Київ, як і планували, прийме фінальний поєдинок Євро 2012.

Зараз ви читаєте новину «Польщі тепер не до конкуренції з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі