вівторок, 27 лютого 2018 00:20

"Московський патріархат потрібно заборонити в судовому порядку"

— Українська православна церква Московського патріархату брала і бере участь у війні проти України. На інформаційному рівні, ідеологічному, розвідувальному й навіть воєнному. Вона має бути заборонена в судовому порядку, — каже журналіст, член Конгресу російської інтелігенції 55-річний Валерій Отставних в інтерв'ю сайту "Обозреватель".

— У Слов'янську, куди прийшов Ігор Гіркін (російський диверсант, колишній так званий міністр оборони ДНР. — ГПУ), в першу добу 50 бойовиків відсиджувалися у православному храмі. Потім підігнали ще 400. Все це організував місцевий батюшка, який давно виїхав у Росію.

Свого часу у Верховній Раді делегація УПЦ МП на чолі з митрополитом Онуфрієм відмовилася вшанувати пам'ять загиблих бійців АТО (це сталося 9 травня 2015 року. — ГПУ). Цим показали — на їхню думку, ніякої агресії Росії проти України немає. Мовляв, іде громадянська, внутрішньоукраїнська війна. ДНР і ЛНР повстали, а Київ намагається їх придушити.

Під час Майдану Києво-Печерська лавра стала базою для "тітушок", які потім вбивали людей у Маріїнському парку. Протоієрей Ткачов закликав "беркутівців" убивати майданівців. Під прикриттям Дарів волхвів в Україну привезли диверсійно-розвідувальні групи, в тому числі Гіркіна. Вони були і в Криму. Спостерігали за тим, що відбувається, і готувалися до розгортання воєнних дій.

Кожна парафія зареєстрована як юридична особа. Всі вони є складовою однієї великої юридичної особи — УПЦ Московського патріархату. Потрібно заборонити цю велику юрособу. Але залишити маленькі юридичні особи, щоб віруючі не втратили свої парафії. Їм головне — свічку поставити, перехреститися і щоб служба була церковнослов'янською мовою. Більше їм нічого не треба. Але тоді зв'язків із російською православною церквою не матимемо. УПЦ МП перестане бути агентом впливу Москви в країні, проти якої здійснюють агресію.

Зараз ви читаєте новину «"Московський патріархат потрібно заборонити в судовому порядку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі