четвер, 23 січня 2020 07:35

Міжнародна морська організація уникає протистояння з Москвою

Україна та Грузія звернулися зі скаргою на неправомірні дії Росії в Чорному й Азовському морях до Міжнародної морської організації в Лондоні. Москва перешкоджає пошуково-рятувальним операціям. Документ підтримали делегації країн ЄС і США, повідомило посольство України у Великій Британії 17 січня.

— У кожної країни є визначені й закріплені за нею райони, відповідно до міжнародних стандартів. Вони приблизно збігаються з морськими просторами, на які має право. Там може здійснювати пошуково-рятувальну діяльність, — пояснює експерт Української морської незалежної профспілки Борис Бабін, 39 років. — До 2014 року Україна вела її в частині Азовського моря, Керченської протоки та моря навколо Криму й північної частини Чорного моря. Після анексії Росія розглядає ці простори як власні. Подібна ситуація склалася щодо вод Грузії, які прилягають до території Абхазії.

Міжнародна морська організація уникає протистояння з Москвою. Проросійський вплив у ній потужний. Тому навряд скарга матиме реальні наслідки. Але є політичний правовий резонанс.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародна морська організація уникає протистояння з Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі