понеділок, 27 травня 2013 06:15

За собаку пропонують винагороду п'ять тисяч гривень

У Черкасах на вул. Сумгаїтській установили біґборди з оголошенням про зникнення собаки. Є фото тварини, мальтійської болонки, зазначено, що їй рік, важить вона 4 кг, шерсть біла, недавно стрижена. Винагорода тому, хто допоможе знайти, — 5 тис. грн. Під об'явою напис: "Дуже просимо, поверніть нам дитину!".

— Узяли Ніку на дачу, мама пішла із нею гуляти. Собачка забігла у провулок, доки мама схаменулася, Ніки вже не було, — розказує 27-річна Катерина, власниця собаки. — Почали шукати, звати, та все марно. Вона сама не могла далеко забігти, дуже домашня тварина. Упевнена, що її вкрали. Думаю, тим людям із нею непросто, вона в нас примхлива, не кожного сприймає.

Катерина із родиною замовила п'ять біґбордів з оголошеннями і фото улюблениці. Розмістити об'яву коштує 1500 грн на місяць.

— Дзвонило десятків два людей, — додає господиня. — Але то все шахраї. Ми, як таке горе сталося, подали оголошення в газети, на радіо, в інтернеті, обдзвонили притулки. Точне місце, де вона загубилася, та деякі її ознаки, не вказую. Як почую, що мені нісенітниці по телефону розповідають, одразу слухавку кладу.  Часто просять перерахувати гроші на банківську картку або на мобільний телефон. Думаю, скоро піду в міліцію писати заяву про шахрайство.

Мальтійська болонка на ринку коштує близько 2500 грн.

— Шанси знайти Ніку є, тому що за неї обіцяють добру винагороду, — говорить Ольга Абукаре, президент Черкаської організації захисту тварин "Друг". — Найчастіше крадії перепродують породистих собак до Росії. Але із нагородою в 5 тисяч гривень їм вигідніше віддати тварину власникам. Породистим бажано встановити чип. Чипованих собак заносять до міжнародного реєстру тварин, тоді власникам легше довести, що це їхня.

Господарі болонки щодня проходять увесь мікрорайон, шукаючи її. Катерина взяла відпустку на роботі.

Вівчарку знайшли за півтора року

— Десь півтора року тому в нашого дресирувальника Роми загубилася  німецька вівчарка Вендетта, — розповідає 48-річна Наталія Кривоколінська з черкаського клубу службового собаківництва. — Собака мала титул чемпіона України, брала участь у різноманітних виставках та змаганнях, на вусі мала татуювання, була безцінною. Вибігла під час грози, бо хвіртка в дворі була відкрита. Хазяїн її цілий рік шукав, подавав оголошення, розпитував. Ще через півроку Вендетта з'явилася в Долині Троянд посеред змагань між маленькими собаками, здебільшого мопсами. Прийшла на звуки звичної для неї музики зі змагань. Ми її одразу не впізнали, а потім хтось каже: "Та це ж Ромкин пес!". Вона його як побачила, всього облизала з голови до ніг. Ідуть додому, зупиняється чоловік і каже: "Куди ти мою собаку тягнеш?". Це виявився її новий хазяїн, спорили вони трохи, чия ж собака. Потім почали команди давати, вона Ромині виконує, а до Андрія не іде. Вирішили, що собака Ромі залишиться, а як приведе цуценя, то Андрієві віддадуть.

Зараз ви читаєте новину «За собаку пропонують винагороду п'ять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі