понеділок, 20 червня 2011 06:45

Вода залишилася на одній вулиці

— Позавчора з чоловіком ділили півлітру води на ніч. Воду діти нам з Умані возять. І стірку забирають до себе. Було таке, що собаці й курям свою воду виливала з пляшки. Зимою ще могли снігу натопити, а зараз раді, коли дощ іде, — розказує Лідія Лиса, 74 роки, із села Гродзеве Уманського району.

У сільському водогоні від лютого немає води. Місцеві кажуть, що пересихають річка й джерела поблизу. Вода залишилася на одній вулиці поблизу водокачки.

— Такого ще не було, — каже 78-річна Ганна Плахотник. — Ні худоби напоїти, ні посуду помити, ні ноги на ніч. Просимо у сусідів, у кого скважини є, але ж скільки можна просити. А сільський голова сміється з нас.

Викопати криниці селяни не можуть, бо треба віддати 20 тис. грн.

— Мій сусід копав криницю пару років тому. Глибина 60 метрів, — говорить Дмитро Антонюк, 43 роки. — Тоді було по 10 гривень метр. Зараз 400 гривень метр, тоді копачі все своє везуть.

В Уманській райдержадміністрації запевняють, що незабаром вода буде у всьому селі.

— До мене жителі не зверталися, — говорить керівник району Анатолій Петренко, 53 роки. — Там згорів насос, його треба замінити.

Зараз ви читаєте новину «Вода залишилася на одній вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі