четвер, 09 жовтня 2008 17:45

Сергій Притула вишиває на замовлення картини

Черкащанин 39-річний Сергій Притула вишиває картини та ікони на замовлення.

— Ще в школі спробував, сподобалося. А серйозно займатися почав, коли переїхав у Черкаси. У місті ввечері нічого робити, — чоловік родом із села Комінтерн Чорнобаївського району. До обласного центру переїхав 1995 року, коли одружився з черкащанкою Анною Сємілєткіною. Працює зв"язківцем на заводі "Азот".

Cергій Притула вишиває пейзажі, натюрморти, фігури тварин. Часто його просять вишити ікони. Нещодавно в Інтернеті знайшов програму, яка переробляє в схеми для вишивки фотографії.

— До свята богатирської сили на приз Івана Піддубного вишив портрет спортсмена. Вийшов ніби нічого, схожий. Тепер планую й інші портрети робити.

Тканини й нитки чоловік купує в місцевих магазинах. Роботи оцінює з розрахунку гривня-півтори за квадратний сантиметр. У середньому одна коштує 1–1,5 тис. грн.

— Думаю, це справедливо,— каже Притула. — Адже на картину йде приблизно місяць. Для місячної зарплатні — це нормальна сума.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Притула вишиває на замовлення картини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі