четвер, 16 грудня 2010 17:51

П'ять сімей виселять із "Софіївки"

Щоб розширити територію дендрологічного парку "Софіївка" в Умані, планують відселити п'ять родин. Їхні будинки стоять на правому березі річки Кам'янка, одразу навпроти входу в парк на вул. Садовій.

Парк хочуть розширити з боку Садової в напрямку до ставу заводу "Мегометр". Директор "Софіївки" Іван Косенко спільно з міською радою розробили проект, за яким на відселення родин треба 2,5 млн грн. За ці гроші мають купити чотири квартири і звести один будинок.

— Проект уже готовий, — каже міський голова Умані Юрій Бодров, 58 років. — Ми подали його до Кабінету Міністрів. Зараз чекаємо на рішення. Коли будуть виділені гроші, чи в цьому, чи вже в наступному році, поки що невідомо. Але без житла ніхто не залишиться.

У місті кажуть, що родини, які живуть на території парку, просили дорогі квартири. Навпроти входу до "Софіївки" стоять кілька побілених хат. Із комунікацій підведене лише світло, на одному електростовпі прикріплена супутникова антена. Опалення пічне. При вході до однієї з хат прив'язаний чорний пес і напис великими літерами: "Машину не ставити". На гавкіт собаки виходить жінка років 40. Розмовляти відмовляється. Каже, щоб прийшла, коли їх будуть переселяти.

Двокімнатна квартира в Умані в центральній частині міста коштує від $40 тис, 3-кімнатна — від 55. Новий будинок — від $150 тис.

Зараз ви читаєте новину «П'ять сімей виселять із "Софіївки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі