— Губернатор та його заступники їдять в окремому залі, а начальники управлінь і рядові працівники — в основному, — розповідає кухар їдальні обласної держадміністрації Ніна Гостєва, 53 роки. — Приходять до нас пожильці та працівники готелю "Черкаси", чиновники навколишніх закладів. Губернатор, як жив після призначення в готелі, постоянно замовляв у нас їжу. Гривень на 30. Вимоги в нас, як у п'ятизірковому готелі. А наїстися можна на двадцятку.
Подають тільки власноруч приготовані страви, напівфабрикатів не буває. Комплексний обід із борщу, каші, овочевого салату, відбивної та чаю обійдеться у 24 грн.
Їдальню "Дюжина" по вул. Дахнівській уподобали працівники Черкаського райвідділу міліції, меблевої фабрики та підприємства "Сільгосптехніка". Суп, рис із відбивною, салат і компот коштують 16 грн.
До закладу харчування на зупинці "Зелена" по вул. Енгельса ходять із Черкаської райдержадміністрації, меблевого ринку. За обід із супу, вермішелі з відбивною, салату й компоту треба викласти 17 грн.
— Усе по вищому класу й недорого, — каже Тетяна Іванченко з РДА. — Для держслужбовця із зарплатою 1000 гривень у самий раз. Тут більшість моїх знайомих їдять.
До їдальні заводу "Фотоприлад" по вул. Благовісній учащають працівники управління Служби безпеки, податкової, станції швидкої допомоги. Там один із найбільших у місті залів — на 280 місць. Черкасці кажуть, чиновників легше побачити там, ніж застати в кабінетах. Обід із борщу, пюре, відбивної, салату й кави коштує 17 грн.
Їдальню "Доміно" по вул. Хрещатик вважають найдешевшою в обласному центрі. Три зали на 180 місць в обідню пору заповнені.
— Пообідати можна на 10 гривень. Без м'яса, але наїсися. У місяць я тут витрачаю 200 гривень, — каже 22-річний Володимир Устенко. Працює кур'єром у приватній фірмі. — Сюди найбільше ходять студенти й роботяги.
У суботу й неділю заклад працює лише на замовлення. До березня наступного року всі вихідні заброньовані.
Коментарі