четвер, 23 грудня 2010 19:06

Пообідати можна на 10 гривень

— Губернатор та його заступники їдять в окремому залі, а начальники управлінь і рядові працівники — в основному, — розповідає кухар їдальні обласної держадміністрації Ніна Гостєва, 53 роки. — Приходять до нас пожильці та працівники готелю "Черкаси", чиновники навколишніх закладів. Губернатор, як жив після призначення в готелі, постоянно замовляв у нас їжу. Гривень на 30. Вимоги в нас, як у п'ятизірковому готелі. А наїстися можна на двадцятку.

Подають тільки власноруч приготовані страви, напівфабрикатів не буває. Комплексний обід із борщу, каші, овочевого салату, відбивної та чаю обійдеться у 24 грн.

Їдальню "Дюжина" по вул. Дахнівській уподобали працівники Черкаського райвідділу міліції, меблевої фабрики та підприємства "Сільгосптехніка". Суп, рис із відбивною, салат і компот коштують 16 грн.

До закладу харчування на зупинці "Зелена" по вул. Енгельса ходять із Черкаської райдержадміністрації, меблевого ринку. За обід із супу, вермішелі з відбивною, салату й компоту треба викласти 17 грн.

— Усе по вищому класу й недорого, — каже Тетяна Іванченко з РДА. — Для держслужбовця із зарплатою 1000 гривень у самий раз. Тут більшість моїх знайомих їдять.

До їдальні заводу "Фотоприлад" по вул. Благовісній учащають працівники управління Служби безпеки, податкової, станції швидкої допомоги. Там один із найбільших у місті залів — на 280 місць. Черкасці кажуть, чиновників легше побачити там, ніж застати в кабінетах. Обід із борщу, пюре, відбивної, салату й кави коштує 17 грн.

Їдальню "Доміно" по вул. Хрещатик вважають найдешевшою в обласному центрі. Три зали на 180 місць в обідню пору заповнені.

— Пообідати можна на 10 гривень. Без м'яса, але наїсися. У місяць я тут витрачаю 200 гривень, — каже 22-річний Володимир Устенко. Працює кур'єром у приватній фірмі. — Сюди найбільше ходять студенти й роботяги.

У суботу й неділю заклад працює лише на замовлення. До березня наступного року всі вихідні заброньовані.

Зараз ви читаєте новину «Пообідати можна на 10 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі