четвер, 24 червня 2010 20:17

Облаштують майданчики для вигулу собак

— У парках і скверах вигулювати собак не можна, біля шкіл, на пляжах — теж. А де ж можна? Умов для вигулу собак у місті немає, — скаржиться черкащанка 35-річна Катерина.

— Минулого року ми затвердили Правила утримання і поводження із тваринами у місті, тепер покроково вводитимемо їх у дію, — розповідає заступник міського голови Андрій Дзюба, 43 роки. — Насамперед визначили місця, де вигул собак заборонено. Це території навчальних закладів і закладів охорони здоров"я, парки та сквери, пляжі й зони відпочинку, центральні площі та центральний бульвар міста.

Також затвердили типові проекти майданчиків для вигулювання і дресирування тварин, визначили місця їх розташування. Вони будуть двох типів: місцевого значення, тобто неподалік багатоповерхових будинків, і загальноміського. Загалом їх з"явиться 34.

Будуть двох типів: місцевого значення і загальноміського

— Майданчики розташуємо там, де й сьогодні вигулюють собак. Але обгородимо їх, установимо спеціальні ємкості з пакетами для збирання посліду тварин, — каже Дзюба. — Звернемося до мешканців і створимо спеціальний фонд, куди власники тварин будуть перераховувати гроші на облаштування майданчиків. Місто, звісно, допоможе. Місця для вигулу облаштовуватиме товариство "Друг".

Штраф за вигулювання собак у недозволеному місці — 340 грн.

Зараз ви читаєте новину «Облаштують майданчики для вигулу собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі