четвер, 23 грудня 2010 17:34

Начальство привласнило 48 мільйонів гривень

Минулого тижня до Соснівського суду Черкас передали 250 томів кримінальної справи щодо кредитних спілок "Імперія" та "Експресія". Посадові особи цих установ привласнили і розтратили 48 млн грн грошей вкладників.

Потерпілими визнали 2 тис. осіб. Вони вкладали від 3 тис. до 100 тис. грн і більше.

— Це найбільша по об'єму кримінальна справа. За кількістю зібраної інформації щодо спілок "Імперія" та "Експресія" я не пригадую подібних. Томи з матеріалами слідства займуть кузов вантажівки, — розповідає старший прокурор відділу обласної прокуратури 40-річний Володимир Карий.

Кримінальну справу порушили минулого року. Головою правління кредитних спілок "Імперія" та "Експресія" була 58-річна Любов Тертиця. Торік наприкінці жовтня жінка померла. У слідчому ізоляторі в неї загострилися хвороби. По кримінальній справі тепер проходять її заступник, головний бухгалтер і касир.

— Усі вони були арештовані, але з-під варти звільнені судом. Пред'явлено обвинувачення — привласнення і розтрата майна, заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем і в особливо великих розмірах. А також службова недбалість із тяжкими наслідками, порушення банківської та господарської діяльності. Відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом. За всі ці статті посадовим особам кредитних спілок загрожує від 7 до 12 років, — продовжує Володимир Михайлович.

Серед арештованого майна — машини, квартири і завод. За словами Володимира Карого, підприємство розташоване в одному з райцентрів області. Його оцінюють у 10 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Начальство привласнило 48 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі