четвер, 06 грудня 2007 20:19

На капремонт мосту треба 20 мільйонів

— Наступного року міст через Дніпро в Черкасах обов"язково треба закривати на капітальний ремонт. Ще п"ять років тому експерти зробили висновок, що він аварійний, — заявив голова Черкаської облдержадміністрації 48-річний Олександр Черевко 29 листопада на прес-конференції. — Реконструкція триватиме кілька років.

Цей міст збудували 1961 року. Він переходить у 17-кілометрову дамбу завдовжки та 7-метрову завширшки. Це єдина переправа з правого берега Кременчуцького водосховища на лівий. Щодня тут проїжджають більш як 11 тис. машин. Міст руйнується через навантаження.

— Ми вже збудували за 10 мільйонів гривень об"їзну дорогу до Канева. Там автомобілісти будуть перетинати Дніпро, — зазначає Олександр Черевко.

Для початку реконструкції моста через Дніпро потрібно 25–30 млн грн. Область сподівається одержати гроші з Держбюджету. Відповідні листи направили президентові України, уряду та Міністерству транспорту. Окрім реконструкції потрібно розширяти й дамбу. На це треба до 3 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «На капремонт мосту треба 20 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі