понеділок, 08 серпня 2011 06:45

Заробітчани гублять номери рідних

— Літні люди, за статистикою, частіше зникають. У них бувають розлади пам'яті. І згадати, куди їдуть чи йдуть, уже не можуть. У Катеринопільському районі був випадок, коли син приїхав до батька, а того немає вдома. Він був переконаний, що проти батька скоїли злочин. А з'ясувалося, що той приїхав на автобусну зупинку й казав людям, що він із Кіровограда. Чоловіка знайшли по дорозі, — розповідає заступник начальника обласної міліції Леонід Бойко, 42 роки.

Чи часто зниклі стають жертвами злочинів?

— У черкаському Соснівському районі син-наркоман убив матір і закопав у будинку, а вітчим заявив про її зникнення. Іноді щезають люди, які їдуть на заробітки за кордон. Їх знаходимо завдяки співпраці з іноземними колегами. Заробітчани не завжди можуть купити телефон чи гублять номери телефонів рідних. Буває, що безвісти зниклі переховуються від кредиторів. Ініціюють своє зникнення, щоб полегшити життя родини. Зникають люди і після скоєння злочину.

Наскільки складно знайти зниклу людину?

— Часто родичі заявляють про зникнення через місяць-два, півроку, рік. Це все ускладнює роботу. Якщо у вас хтось зник, то звертатися в міліцію треба одразу. По гарячих слідах знайти людину набагато легше. Інформацію поширюємо серед правоохоронних структур. На автовокзалах і залізницях є камери. Це допомагає в роботі. Крім того, свідки пам'ятають інформацію краще, коли минуло небагато часу, ніж коли пройшло півроку.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчани гублять номери рідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі