пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:09

Кращі педагоги отримали по п"ять тисяч

Цього року обласна державна адміністрація вперше відзначила 10 педагогів грошовою премією імені народного вчителя України Олександра Захаренка. По 5 тис. грн вручили до Дня вчителя.

Премії отримали, зокрема, дружина покійного Олександра Захаренка Віра, Ларіон Кияновський, керівник станції юних туристів з Умані, та Іван Рибалка, послідовник Захаренка, директор Сахнівської школи. А також молоді вчителі — переможці обласного конкурсу "Вчитель року": Тетяна Кисленко та Андрій Чумак з Черкас, Галина Коцаба та Марія Лисиця зі Сміли й Сергій Кущенко з Ватутіного.

— Нині використовуємо проектне навчання. Уроки літератури проводжу спільно з учителем історії, уроки мови — з бібліотекарем, — розповідає 39-річний Сергій Кущенко, він уже 16 років викладає українську мову в Ватутінській школі N 2.

Дружина Кущенка Таміла працює разом із чоловіком.

— Премію ще не витратили, — каже. — Син у цьому році школу закінчує, то, може, ноутбук купимо.

Премію заснували на честь Олександра Захаренка — директора Сахнівської школи Корсунь-Шевченківського району. Він проводив уроки під відкритим небом, виховував дітей у праці. У його школі була обсерваторія, басейн, музей, спорткомплекс. Захаренко помер у 2002 році.

Зараз ви читаєте новину «Кращі педагоги отримали по п"ять тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі