вівторок, 16 серпня 2022 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Соліст "Антитіл" пояснив, чому Україна переможе: "На тому боці морок"

Соліст "Антитіл" пояснив, чому Україна переможе: "На тому боці морок"
Музикант Тарас Тополя пояснив, чому Україна переможе у війні. Фото: instagram.com/tarastopolia

Лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя, який служить парамедиком на передовій, не сумнівається у перемозі України. Він пояснив, що на боці українців – все найправильніше, найсвітліше і найморальніше.

Водночас музикант переконаний, що на боці Російської Федерації – брехня та спотворені цінності. Думками він поділився в інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій.

Тополя наголосив, що дивиться на повномасштабну війну з філософської точки зору. Тому впевнений, що якби Україна не мала досить сил протистояти ворогові, їй би не було такого випробування.

"Якщо ми говоримо про момент переходу цього рубікону, коли нація має сформуватися, а держава відстояти своє право на існування, то власне це і є та точка. Якби ми не були настільки сильними зараз, якби ми не були настільки згуртованими зараз і народ як єдине ціле, як одна душа не мав змоги вибороти це своє майбутнє, то мені здається, нам би доля не дала такого випробування. А оскільки вже доля дала нам таке випробування, на наше покоління воно прийшло, значить, ми маємо всі сили, щоб його пройти", – прокоментував Тополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скічко, Вакарчук і не тільки: у кого з українського шоубізу народилися діти під час війни

Зізнався, що з перших днів російського вторгнення ні на мить не сумнівався в перемозі України. Однак питання, коли це станеться, залишається відкритим.

"Перемога однозначно буде. А тепер уже питання, коли вона буде? Якою ціною? І чи достатньо зброї? Я не знаю... Але всередині у мене є помірний оптимізм, що це станеться. Не може бути інакше. Все, що є добре, світле, правильне, чесне – воно на нашій стороні. На тій стороні – морок... Ця країна вивертає всі цінності, всі моральні орієнтири. Країна, фундамент якої – це брехня. Якщо ми уявимо, що оця модель існування переможе, то це поставить під питання взагалі весь світопорядок", – поділився музикант.

Тополя підсумував, що сьогодні Україна вирішує, яким буде весь світ завтра. І саме від результату цієї війни залежить майбутнє не лише України, а й Європи, США та інших країн.

"Ми мусимо перемогти і ми обов'язково переможемо. На нас лежить головна геополітична місія сьогодні. У всьому світі. Ми зараз, наш народ – це та точка, яка вирішує, яким світ буде завтра. Ми не маємо права схибити і не виконати цієї місії", – підсумував співак.

Тополя поділився подробицями роботи. Він зазначив, що надає не лише медичну допомогу, а й психологічну.

Співак підбадьорює поранених бійців, щоб ті не здавалися. Поділився, що іноді обманює під час евакуації захисників із фронту, щоб переконати їх, що вони виживуть. Він каже воїнам, що вже за 3 хв. їм нададуть допомогу, хоча дорога насправді може зайняти більше часу.

Зараз ви читаєте новину «Соліст "Антитіл" пояснив, чому Україна переможе: "На тому боці морок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі