понеділок, 15 серпня 2022 19:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Тополя зізнався, чому обманює поранених побратимів на передовій

Тополя зізнався, чому обманює поранених побратимів на передовій
Фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя, який служить парамедиком на передовій, поділився подробицями своєї роботи. Фото: instagram.com/antytila_official

Фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя, який служить парамедиком на передовій, поділився подробицями роботи. Він зазначив, що надає не лише медичну допомогу, а й психологічну.

Співак підбадьорює поранених бійців, щоб ті не здавалися. Поділився, що іноді обманює під час евакуації захисників з фронту, щоб переконати їх, що вони виживуть. Він каже воїнам, що вже за 3 хв. їм нададуть допомогу, хоча дорога насправді може зайняти більше часу. У цьому зізнався в програмі "Рандеву з Яніною Соколовою".

"Коли військовослужбовець обеззброєний поруч з тобою, ти йому надав першу медичну допомогу або поправив те, що зробили його побратими безпосередньо під час поранення, то твоє головне завдання – дати йому впевненість, що він житиме. І хоч там як, що б ти не відчував, мусиш йому казати: "Бл*ть, тримайся, на**й, все буде добре! Вже летимо, лишилося три хвилинки". А ти знаєш, що ще їхати хвилин сім. "Ось уже зараз поворот, бл*ть! Зараз тобі вже все вколють, зараз буде все окей". І в цьому стані ти довозиш, і вони тримаються. Оце треба від медика. І, звісно, надати першу допомогу, зупинити кровотечу або зробити так, щоб він ще прожив пів години до реанімації", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На головні ролі в Україні брали росіян – зірка "Кухні" пояснила, чому переїхала до Росії

Водночас Тополя зізнався, що може відчувати й розпач, і страх, чи виживе захисник. Також музикант розповів, що в поранених побратимів необхідно одразу забрати зброю, і пояснив чому.

"Хлопці й дівчата у стані афекту від поранення можуть не повністю усвідомлювати, що відбувається навколо. У них потрібно забрати зброю, тому що вони можуть подумати, що це росіяни й почати шмаляти по своїх. Там є багато ризиків, які потрібно враховувати", – розповів Тополя.

Тополя розповів, як ставиться до українських артистів, які лише після початку повномасштабної російської агресії відмовилися від роботи в РФ.

Журналістка Яніна Соколова запитала в музиканта, чи варто суспільству пробачати Світлану Лободу та інших українських артистів, які після окупації Криму мовчали й лише після початку повномасштабної війни відмовилися від заробітків і гастролей у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Тополя зізнався, чому обманює поранених побратимів на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі