субота, 02 квітня 2022 17:00

Через скандал із ляпасом: Вілл Сміт заявив, що йде з Американської кіноакадемії

Через скандал із ляпасом: Вілл Сміт заявив, що йде з Американської кіноакадемії
Вілл Сміт заявив, що звільняється з Американської кіноакадемії через ляпас на "Оскарі". Фото: Ренелл Медрано для видання GQ

Голлівудська кінозірка 53-річний Вілл Сміт оголосив, що звільняється з Американської академії кінематографічних мистецтв і наук. Причиною стало те, що актор дав ляпаса ведучому Крісу Року на церемонії нагородження премією "Оскар".

Про це повідомляє Page Six.

"Я виходжу з членства в Академії кінематографічних мистецтв і наук і прийму будь-які подальші наслідки, які правління вважатиме доцільними. Мої дії на 94-й церемонії вручення премії "Оскар" були шокуючими, болючими й непробачними", - заявив Сміт 1 квітня.

Актор зауважив, що "зрадив" довіру Академії й "позбавив номінантів і переможців можливості святкувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знеславилася і втекла. Українська фігуристка, яка народилася в Росії, втрапила у скандал через війну

"Моє серце розбите", - додав він і пообіцяв, що "ніколи більше не дозволятиме насильству завоювати розум".

Згодом президент Академії Девід Рубін опублікував заяву про відставку актора.

"Ми продовжимо розгляд дисциплінарного провадження проти пана Сміта за порушення стандартів поведінки Академії до наступного засідання правління 18 квітня", - оголосив він.

Відставка Сміта означає, що він більше не зможе голосувати за "Оскар", але він усе ще може бути номінований, відвідувати майбутні церемонії та зберегти нинішній "Оскар". Поки що невідомо, чи Академія вирішить скасувати будь-що із зазначеного після того, як завершить розслідування інциденту.

Вілл Сміт виборов перший у житті "Оскар" на цьогорічній церемонії вручення Американської кіноакадемії. Нагороду отримав за роль у фільмі "Король Річард: Виховуючи чемпіонок". А ще він спричинив скандал на сцені. Сміт дав ляпаса одному з ведучих - коміку Крісу Року. Той, представляючи переможця в категорії документального кіно, покепкував із дружини актора. Артист звернувся до Джади Пінкетт-Сміт, яка сиділа в залі, та назвав її "Солдат Джейн", маючи на увазі поголену голову акторки. Дружина Сміта страждає на облисіння.

Зараз ви читаєте новину «Через скандал із ляпасом: Вілл Сміт заявив, що йде з Американської кіноакадемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі