вівторок, 22 березня 2022 14:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Знеславилася і втекла. Українська фігуристка, яка народилася в Росії, втрапила у скандал через війну

Анастасія Шаботова не виступить на чемпіонаті світу з фігурного катання в складі збірної України.

16-річна спортсменка, котра народилася в Москві, мала представити нашу країну у Франції в жіночому катанні, однак її прізвище відсутнє у протоколі змагань.

У перший день війни Шаботова перебувала в Києві, проте, за даними ЗМІ, в терміновому порядку покинула Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська фігуристка Шаботова розплакалася після виступу на Олімпіаді

За весь період війни Анастасія жодним словом не підтримала свою нову батьківщину.

І тільки кілька днів тому опублікувала пост в Instagram, де заявила, що хоче світу без війни. Однак знову промовчала безпосередньо про Україну.

"Моя позиція була і залишиться завжди такою. Світ має бути: без війни, без смертей та страху людей", - написала фігуристка.

 

Натомість, Шаботова "зашкварилася" перед тим, коли поставила "лайк" під відео російського ексфігуриста Євгенія Плющенка про "нєізбєжную спєціальную опєрацію" в Україні.

 

На чемпіонаті світу в Монпельє Україну представлять Іван Шмуратко (чоловіки), Олександра Назарова - Максим Нікітін і Марія Голубцова - Кирило Бєлобров (танці на льоду), Софія Голіченко - Артем Даренський (спортивні пари).

Анастасія Шаботова народилася в Москві. Влітку 2019 року змінила громадянство на українське.

Триразова чемпіонка України. У січні мала взяти участь у чемпіонаті Європи, проте знялася з турніру. У лютому дебютувала на Олімпійських іграх.

Фігуристка вже була в епіцентрі скандалу кілька років тому, заявивши, що потрібно "пити правильний допінг", аби виступати стабільно і на високому рівні.

Зараз ви читаєте новину «Знеславилася і втекла. Українська фігуристка, яка народилася в Росії, втрапила у скандал через війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі