вівторок, 15 лютого 2022 16:44

Абраменко вийшов до фіналу. Українці на Олімпіаді: підсумки 11-го дня і медальний залік

На XXIV зимових Олімпійських іграх в Пекіні позаду 11-й змагальний день.

Українські спортсмени і надалі залишаються без медалей. Проте Олександр Абраменко й Олександр Окіпнюк вийшли до фіналу в змаганнях лижних акробатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці на Олімпіаді: підсумки 10-го дня і медальний залік

У сноубордингу сьогодні розігрували два комплекти нагород у дисципліні біг-ейр. У жінок перемогу здобула Анна Ґассер з Австрії, другою стала Зої Садовскі-Синнотт з Нової Зеландії, а третьою - Кокомо Мурасе з Японії. "Золото" у чоловіків на рахунку Су Їміна з Китаю, "срібло" - у Монса Рейсланна з Норвегії, а "бронза" - у Макса Парро з Канади.

Швейцарська фрістайлістка Матильда Гремо здобула вже другу золоту нагороду в Пекіні-2022, перемігши у слоупстайлі. Ейлін Ґу з Китаю показала другий результат. Має першу медаль на Олімпіаді й Естонія - Келлі Сілдару зайняла тут третє місце.

Жіночий швидкісний спуск у жінок виграла швейцарська гірськолижниця Корінн Зутер. За нею фінішували відразу дві італійки - Софія Ґоджа та Надя Делаґо.

Біатлонна естафета для чоловічої збірної України завершилася невдало. Лише Богдан Цимбал уникнув штрафних кіл. Артем Прима й Антон Дудченко не закрили по одній мішені, а Дмитро Підручний - дві. На фініші українці були дев'ятими.

Золоті медалі виграла команда Норвегії. "Срібло" у французької збірної, а росіяни стали третіми, проваливши останню стрільбу.

У ковзанярському спорті сьогодні відбулися командні гонки переслідування. У жінок на найвищій сходинці п'єдесталу розташувалася команда Канади з новим олімпійським рекордом. Срібні нагороди дісталися Японії, а бронзові - Нідерландам. У чоловічому турнірі у фіналі Норвегія випередила ОКР. "Бронзу" вибороли американці.

Індивідуальну першість Гундерсена (великий трамплін і лижна гонка на 10 км) виграв Йорген Гробак з Норвегії. Зовсім трохи на фініші йому програли ще один норвежець Єнс Лурос Офтебру та японець Акіто Ватабе. Українець Дмитро Мазурчук показав 32-й час.

Вдало подолав кваліфікацію головна надія України Олександр Абраменко. Йому вистачило однієї спроби, аби вийти до фіналу. З другої своєї спроби перепустку до топ-12 виборов Олександр Окіпнюк. Дмитру Котовському не пощастило, і до фіналу він не пройшов. Вирішальні стрибки акробати виконають у середу, 16 лютого.

Українська фігуристка Анастасія Шаботова за свою коротку програму отримала 48.68 бала, показавши останній, 30-й, результат. До довільної програми вона не пройшла.

Завершувався день заїздами бобслейних чоловічих двійок, де не було рівних представникам Німеччини. Франческо Фрідріх завоював "золото", Йоганнес Лохнер - "срібло", а Крістоф Гафер - "бронзу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Час Абраменка. Розклад 11-го дня змагання в Пекіні-2022

У медальному заліку солідний спурт зробила Норвегія, яка здобула вже 12 золотих медалей. Німеччина є найближчою переслідувачкою з дев'ятьма нагородами найвищого ґатунку. Далі йдуть США. За ними розташувалися Австрія, Нідерланди та Китай.

Автор: olympics.com
  Медальний залік Олімпіади-2022 після 11-го дня
Медальний залік Олімпіади-2022 після 11-го дня

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого 2022 року.

Під час зимової Олімпіади проводяться змагання з 15-ти дисциплін у семи видах спорту. Усього розіграють 109 комплектів медалей.

Українські спортсмени у столиці Піднебесної виступатимуть у 12-ти дисциплінах

Зараз ви читаєте новину «Абраменко вийшов до фіналу. Українці на Олімпіаді: підсумки 11-го дня і медальний залік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі