неділя, 06 лютого 2022 12:03

Українська фігуристка Шаботова розплакалася після виступу на Олімпіаді

Українська фігуристка Шаботова розплакалася після виступу на Олімпіаді
Анастасія Шаботова. Фото: НОК України

6 лютого в Пекіні-2022 представники фігурного катання продовжили командну першість короткою програмою у жінок, де Україну представила 16-річна дебютантка Олімпійських ігор Анастасія Шаботова.

За підсумками короткої програми в межах командної першості українка посіла сьоме місце.

"Складно передати словами відчуття та емоції від старту на Олімпійських іграх. Це неймовірно! Під час прокату намагалася насолодитися кожним моментом. Не відчувала хвилювання, але, можливо, була трохи скутою. Після виступу не могла стримати сльози: я побачила олімпійські кільця й ще раз зрозуміла, наскільки круто бути тут", - цитує Шаботову сайт НОК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська лижниця Олех фінішувала на Олімпіаді із закривавленим обличчям

Дебют фігуристки прокоментувала її наставниця Марина Амірханова.

"Виступ був гарний. Елементи виконані досить якісно. Судді поставили нижчі оцінки, ніж ми очікували. Можливо, їй не вистачило презентації, переконливості. Безумовно, дебют вдався, але досвіду не вистачило. Через хворобу Настя пропустила чемпіонат Європи, через свій юний вік у минулому році ще не могла стартувати на дорослих змаганнях. Однак в Пекіні вона себе дуже добре показала. Слід зазначити також, що сьогодні вона відкатала не найскладнішу свою програму. Це ми плануємо зробити вже в індивідуальній першості", - сказала наставниця.

Анастасія Шаботова народилася в Москві. Влітку 2019 року змінила громадянство на українське. Триразова чемпіонка України.

У командних змаганнях боротьбу за медалі продовжують команди Японії, ОКР, США, Китаю та Канади.

Індивідуальні змагання жінок у фігурному катанні в Пекіні-2022 заплановані на 15 і 17 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Українська фігуристка Шаботова розплакалася після виступу на Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі