неділя, 30 червня 2013 11:01

Шопінг має тривати не довше трьох годин

Шопінг має тривати не довше трьох годин
Фото: bit.ua

Щоб покупки були вдалими і шопінг приніс гарний настрій, на нього треба витрачати не більше трьох годин. Це радить в інтерв'ю кореспонденту Gazeta.ua столичний шопер Вадим Сітуха.

Вадим Сітуха півтора роки працює консультантом з шопінгу. Допомагає оновлювати гардероб та змінювати імідж. На покупки з клієнтом він витрачає від 2 до 3 год.

"Не люблю затягувати час. Перед шопінгом раджуся з клієнтом, цікавлюся, що б він хотів купити і на яку суму розраховує, - говорить Вадим. - Якщо шопінг триває довше трьох годин, нема гарантії, що ви купите хорошу річ. Як правило, клієнт настільки виснажений, що може набрати багато зайвого мотлоху і пошкодувати про покупки уже вдома".

Радить іти вибирати новий одяг вранці у суботу.

"Шопінгом люди найчастіше воліють займатися у суботу і неділю. Найкращий час для покупок – ранок суботи. Поки усі люди прибирають у квартирах, можна чудово поповнити свій гардероб. Тоді не доведеться вичікувати черги до примірочних і чекати, доки звільниться консультант, який піднесе для тебе необхідну пару взуття".

Радить міняти шопера, який водить вас в одній й ті ж магазини і заставляє купувати речі, які вам не подобаються.

"Багато шоперів водять своїх клієнтів лише в певні бутіки, з якими у них є свої домовленості. Тут нема чому дивуватися. За це шопер отримує винагороду від бутика – 10-15 відсотків від витрачених вами у магазині грошей. Можна назвати це премією, але для мене це хабар. Такого шопера варто міняти, бо він не дбає про ваш імідж, а тільки хоче збагатитися за ваш рахунок".

За словами Сітухи, хороший шопер має запропонувати клієнту на вибір кілька магазинів.

"Шопер повинен допомагати вам заощадити гроші на покупках. У нього мають бути знижки у різні бутики, які дозволять покупцеві зекономити 5-10 відсотків".

Вадим радить оновлювати гардероб у період знижок.

"Не треба цуратися акцій і знижок. Головне правильно оновлювати гардероб. Оминайте полиці з непотребом, який не носять останні два роки. Немодно бути одягнутим з голови до п'ят у речі однієї і тієї ж марки. Шопер для того й потрібен, щоб навчити вас міксувати різні марки одягу і навіть стилі".

Рекомендує не приймати рішення про покупку, керуючись лише емоціями.

"Після такого шопінгу заб'єте шафи вбранням, а одягти буде нічого. Будьте раціональними під час покупок. Продумуйте свій вигляд на всі випадки життя. Керуйтеся не модними трендами і порадами з глянцевих журналів. На моделі чи манекені сукня може виглядати ідеально, а до вашої фігури не пасуватиме. Враховуйте власну індивідуальність", - каже Сітуха.

Зараз ви читаєте новину «Шопінг має тривати не довше трьох годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі