понеділок, 22 квітня 2013 15:08

Шопер заробляє 300 гривень на годину
6

Фото: Фото: Анна Усік

"Усі друзі беруть мене, коли йдуть за покупками, - говорить столичний шопер Вадим Сітуха. - Кажуть, я добре розбираюсь у стилі і моді. Раніше два роки працював консультантом у бутику італійського одягу. Тепер одягаю людей за гроші".

Вадим уже півтора року працює шопером - консультантом з шопінгу. За 1 год. своїх послуг бере 300 грн. Постійним клієнтам робить знижки.

"В Америці шопери заробляють по 100 доларів за годину, - каже Вадим. - Щоб стати психологом, не достатньо добре розбиратися у модних тенденціях, бути креативним і закінчити курси іміджмейкерів. Треба бути ще й хорошим психологом, щоб зрозуміти, що людині дійсно потрібно і про яку покупку вона не шкодуватиме ніколи".

Зазвичай, шоперами стають колишні стилісти, візажисти, перукарі і продавці-консультанти.

"Хороший шопер повинен не просто перебрати ваш гардероб від мотлоху і допомогти наповнити новими і модними речами. Він має допомогти вам змінити імідж, покращити настрій, навіть за невеликий бюджет допомогти придбати якісне і корисне вбрання. Для цього я постійно відслідковую знижки у бутиках і взуттєвих галереях, маю картки постійного покупця у більшості магазинів, які дозволяють економити і роблять знижки навіть на нові колекції".

Графік Вадима найбільше завантажений на вихідні. На покупки шопер витрачає від 2 до 3 год. Зізнається, що серед шоперів багато дизайнерів, але вони, як правило, нав'язують клієнтам свої колекції або одяг від своїх знайомих.

"Хороший шопер ні в якому разі не повинен нав'язувати вам якусь певну марку одягу. Якщо це професіонал, він допоможе вам одягтися навіть на гуманітарці, але за копійки підбере найкраще вбрання, яке найбільше пасуватиме клієнту. Шопер, це і помічник, і асистент, і найкраща подруга на кілька годин. Недавно дізнався, що шопера можна найняти навіть у агентствах на зразок "Чоловік на прокат", - розказує Сітуха.

Стиліст-шопер повинен розкрити за допомогою одягу індивідуальність свого клієнта. Він повинен добре знати магазини і бутики, орієнтуватися у їхньому асортименті.

"Не кожному личать речі з найсвіжіших колекцій. Не все вбрання, яке дизайнери показують на подіумі під час Тижнів моди, можна носити у повсякденному житті. Мене часто запрошують на допомогу, коли обирають весільну сукню, чи шукають красиве вбрання для дня народження, на вечірку, концерт, побачення чи якусь церемонію. Хто раз пішов купувати одяг з шопером, як правило, часто звертатиметься до його послуг".

Зараз ви читаєте новину «Шопер заробляє 300 гривень на годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі