середа, 26 грудня 2012 16:11

Як не накупляти зайвого на розпродажі - поради шопоголіка
7

Фото: Фото: Анна Усік

Киянка Марина Крамар купує одяг, взуття і техніку на розпродажах.

"19 грудня у "Зарі" купила сукню за 199 гривень і піжаму за 99. У "Манго" вибрала три пари джинсів по 299 гривень. Зекономила на штанах 600 гривень, бо до того кожна пара коштувала по півтисячі. Друзі називають мене шопоголіком, а я просто люблю гарно одягатися", - говорить Марина.

На розпродажах дівчина радить не вибирати і без того дешеві речі.

"Не розумію жінок, які набирають купу дешевого мотлоху і забивають ним шафи. Раджу купувати дорогі речі, які дійсно доповнять ваш гардероб, вигідно підкреслять фігуру. На розпродажах часто купую дорогі сукні, взуття і білизну. На старі цінники не дивлюсь, бо не довіряю їм. Перед тим, як спустити ціну на товар, її піднімають і вже тоді переоцінюють і переклеюють".

Щоб оновити гардероб перед розпродажами, Марина ходить по бутиках напередодні.

"Коли нема черг, я намірюю потрібен мені розмір, шукаю вбрання цікавого пошиву та фасону. На розпродажі просто забираю його і йду до каси, тоді як натовп дівчат мліє у чергах".

Дівчина радить наперед визначитися, яку річ хочете придбати у магазині.

"Скуповувати все підряд безглуздо і неефективно. У мене більшість подруг бере на розпродажах речі, які одягнуть від сили 1-2 рази. Гардероб треба комбінувати за кольорами. Не варто купувати три червоні сукні і 5 зелених блуз. Не беріть речі, які безповоротно вийшли з моди. Моя сестра на розпродажах купує купу літніх шортів, блуз і спідниць. Ми зібрались на лижі в Карпати, а в неї нема теплої кофти і рукавиць".

За спостереженням дівчини, найкращі обновки продавці і консультанти кладуть на віддалені полиці.

"Ніколи не дивлюсь на речі, які лежать одразу біля входу до магазину. Як правило, найякісніші і найвигідніші пропозиції можна знайти на полицях і вішалках у кінці залу, у підвалі чи на другому поверсі магазину".

Найкращі знижки у бутиках починаються у січні.

"У грудні перед Різдвом і Новим роком знижки здебільшого до 30 %. Рідко в якому магазині ціни опускають в півціни. У січні ціни знижують до -70 %. Якщо треба щось купити з техніки, протягом року збираю гроші і відкладаю ці покупки на грудень. У магазинах електроніки розпродажі влаштовують частіше, ніж у бутиках з одягом. Крім Нового року, знижки роблять перед 8 Березням, напередодні Великодня і нового навчального року".

 

Зараз ви читаєте новину «Як не накупляти зайвого на розпродажі - поради шопоголіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі