субота, 21 січня 2012 13:14

Лижну куртку білого кольору купувати небезпечно

Лижну куртку білого кольору купувати небезпечно

"Не стрибай, бо сподобається", - жартують затяті парашутисти. Те саме стосується лижників і сноубордистів. Раз спробувавши, хотітиметься ще і ще. Для тих, хто все таки вирішив ризикнути й не знає з чого почати, пропонуємо поради, як вибрати лижний костюм.

"Все залежить від того, настільки ви активно катаєтеся. Це прямо впливає на параметри мембрани костюму. Для новачків найкращим варіантом буде 3х3 або 5х5. Мембрана — це спеціальний матеріал, який не пропускає вологу, але в той же час здатний дихати. Це шар, який наноситься на тканину. Перший показник, 3 тисячі, наприклад, — це скільки здатний 1 квадратний метр тканини втримати тиску вологи в міліметрах ртутного стовбчика. Другий показник — стільки грам повітря пропускає матеріал на квадратний метр. Чим менший другий параметр, тим жаркіше буде. Для активних лижників, другий показник має бути вищим, бо волога не встигатиме випаровуватися",  - порадила консультант київського екіпірувального центру "Северная стена" Анастасія.

Три шари одягу повинні бути на лижнику. Одне з основних правил гірськолижного костюму — під нього потрібно вдягати термобілизну.

"Бавовняна не висихатиме й відчуватимете дискомфорт. Поверх термобілизни вдягаєте светр, можна утеплити й ноги. Третій шар — сам костюм. Куртка не має бути ані занадто тісною, ані завеликою. Обов'язкова має бути "снігова спідниця" — внутрішній пояс на куртці, який не дасть потрапити снігу в середину, штани аналогічно — "снігові манжети". Білу куртку краще не купувати — у суглобі важкувато буде вас знайти, якщо раптом що. Або яскрава куртка має бути, або чорна. Більшість катаються десь тиждень на рік, решту часу носять куртку у місті. Капюшон вже не такий актуальний, бо зараз всі катаються у шоломах. Але поки дістаєтесь від житла до спусків, він звичайно не завадить. Під шолом найкраще брати або тоненьку шапку, або підшоломник — "балаклаву". Штани для сноубордистів і лижників відрізняються. Перші - без підтяжок, бо з'єднуються з курткою, лижні — мають підтяжки і звужуються до низу. Рукавиці також відрізняються. Для сноубордистів — вищі й мають захист від вивихів зап'ястя та забоїв долоні. Мають також не пропускати вологу", - зазначила Анастасія.

Лижний костюм обійдеться від 2 тисячі гривень, для сноубордів — трошки дорожчий. За сезонними знижками можна купити і дешевше.

Зараз ви читаєте новину «Лижну куртку білого кольору купувати небезпечно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі