вівторок, 27 квітня 2021 18:00

Скільки часу треба займатись спортом, щоб жити довше

Скільки часу треба займатись спортом, щоб жити довше
Серед аеробних вправ, які можуть збільшити тривалість життя, рекомендують: швидку ходьбу; їзду на велосипеді; танець; водну аеробіку. Фото: pixabay

Довголіття людині може забезпечити активний спосіб життя і рух.

Різні вправи зміцнюють серце і допомагають підтримувати здорову вагу, пише Express.

Щоб вияснити, скільки потрібно займатися спортом на тиждень, щоб прожити довше, науковці використовували поняття "метаболічний еквівалент завдання" - MET. Тобто відношення рівня метаболізму людини під час фізичної активності до рівня метаболізму в стані спокою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денний сон омолоджує мозок - як правильно дрімати

Тому радять для оптимального здоров'я серцево-судинної системи щонайменше 150 хв. аеробних вправ середньої інтенсивності на тиждень, що становить приблизно 500 хв. MET на тиждень.

Серед аеробних вправ, які можуть збільшити тривалість життя, рекомендують швидку ходьбу, їзду на велосипеді, танець, водну аеробіку.

Треба також виконувати вправи високої інтенсивності не менш як 75 хв. на тиждень: біг підтюпцем, швидке плавання, швидка їзда на велосипеді або їзда з перешкодами, ходьба сходами.

Часто люди вважають, що були найбільш щасливими в дитинстві. Це період безтурботності, коли не треба нічого вирішувати, можна лише насолоджуватись життям. Є й ті, хто називає найщасливішим періодом в житті вік після 20 років. Тоді є усвідомлення, що життя ще попереду і чекають пригоди, молодість, енергія. Дехто навпаки - щасливий у старшому віці, коли є досвід та досягнуті цілі.

Зараз ви читаєте новину «Скільки часу треба займатись спортом, щоб жити довше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі