пʼятниця, 20 січня 2017 16:53

"Міс атомна бомба": 10 найдивніших конкурсів краси з усього світу
10

Конкурси краси збирають мільйони людей перед телевізорами. Найпопулярнішими є "Міс світу" та "Міс всесвіт". Стрункі красуні демонструють витончені фігури в сукнях та купальниках. Дивують талантами та відрізняються розумом. Але не всі конкурси однакові за принципом відбору.

Дивіться підбірку з дев'яти найбільш неочікуваних конкурсів краси.

1. Міс "Барабанні палички"

В американському штаті Арканзас щороку в день Подяки проводиться конкурс Міс "Барабанні палички". Конкурсантки закривають тіло та обличчя плакатами із зображенням індички - символ дня Подяки. Судді оцінюють виключно ноги красунь. Переможниця стає героїнею популярного ток-шоу, де нарешті відкриває своє обличчя.

Автор: cosmo.ru
 

2. Міс Мавпочка

У 1972 році кастинг на головну роль п'ятого фільму франшизи "Планета мавп" провели у незвичний спосіб. Гері Оуенс створив міні-конкурс краси. Учасниці виконували всі стандартні вимоги подібних змагань. Протягом всього процесу виходили на публіку виключно в масці мавпи. Перемогла Домініка Грін.

Автор: cosmo.ru
 

3. Міс "Ідеальна постава"

З 1956 до 1969 року в США проходив конкурс з рентгенівськими знімками дівчат. Робили в трьох проекціях: стоячи прямо, на лівій та на правій нозі. Дівчата стояли на особливих платформах-вагах, що показували розподіл ваги між двома стопами. У переможниці першого конкурсу Луїс Конвей розподіл було бездоганним - 50 на 50.

Автор: cosmo.ru
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасниці "Міс Всесвіт — 2016" пройшлися подіумом в бікіні

4. Міс Трансгендер

З 2013 року в Бразилії проводиться конкурс краси серед чоловіків-трансгендерів. Правила конкурсу стандартні. Приз переможця - операція зі зміни статі. Конкурс незмінно породжує бурхливі дискусії про етичність, гомофобію та мораль. Спонсор змагання - Міжнародне товариство захисту прав людини. Вважають, що конкурс має підвищити рівень толерантності в країні.

Автор: cosmo.ru
 

5. Міс "Пін-ап"

Ніяких виходів в бікіні. Тільки пишні форми та спокусливі ретро-сукні. Конкурс прославляє стиль 50-х років. Неймовірно популярний в Австралії.

Автор: cosmo.ru
 

6. Міс "Коротка стрижка"

Конкурс проіснував в США лише кілька років. Протестуючи проти корсетів та атрибутів традиційного жіночого гардеробу, феміністки 20-х років відрізали довге волосся та носили коротку стрижку. Прихильники патріархальної схеми називали ці зачіски потворними та відразливими. Влада невеликого міста Корал Гейблс у Флориді вирішили підтримати феміністок та організували конкурс. Взяти участь мали змогу лише володарки короткої стрижки.

Автор: cosmo.ru
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від 60 до 90 років: за лаштунками конкурсу краси "Міс Вікова Америка"

7. Міс "Засуджена вбивця"

Конкурс проводиться в Бразилії. Взяти участь можуть тільки ув'язнені в тюрму дівчата, які вчинили вбивство. Окрім зовнішніх даних журі оцінює освіченість дівчат, їх поведінку у в'язниці та відгуки наглядачів. Останньою переможницею стала Ребекка Райса Суелен Гедезін - 19-річна вбивця з бразильського міста Ресіфе.

Автор: cosmo.ru
 

8. Міс "Повія"

Конкурс вперше провела Наталія Фабія в 2012 році в Лос-Анджелесі. В інтерв'ю жінка зізнавалася, що хотіла провести змагання між талановитими дівчатами, які заробляють, продаючи свою творчість. Ідеєю було показати голлівудській спільноті прекрасних молодих обдарованих художниць, співачок, скульпторів, письменниць та композиторів. Провокаційна назва спрацювала. Конкурс привернув увагу преси та досить широко висвітлюється.

Автор: cosmo.ru
 

9. Міс "Атомна бомба"

Натхненні першим запуском атомної бомби в США в 1952 році, шоумени в Лас-Вегасі оголосили конкурс Міс "Атомна бомба". Це був звичайний конкурс краси. Але в кожному образі дівчата повинні були якимось чином обіграти ядерний вибух. Змагання досить успішно йшло кілька років поспіль. Найвідомішою переможницею стала Лі Мерлін в 1957 році.

Автор: cosmo.ru
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка стала другою на конкурсі краси, росіянки влаштували скандал

10. Міс "Виживша в Голокості"

Конкурс для літніх леді проводиться в Ізраїлі в пам'ять про жахливу катастрофу, яку довелося пережити євреям. Вік учасниць коливається від 74 до 97 років. Протягом змагання вони виходять у вечірніх сукнях та спортивному одязі. Виступають перед аудиторією, розповідаючи свою історію виживання. В останньому конкурсі брали участь 300 жінок. На жаль, з кожним роком число учасниць зменшується.

Автор: cosmo.ru
 

Україну на конкурсі "Міс світу -2016" представляла Олександра Кучеренко. У фінал дівчина не пройшла. Шанувальники вже встигли висловити своє невдоволення таким рішенням журі в соцмережах.

Зараз ви читаєте новину «"Міс атомна бомба": 10 найдивніших конкурсів краси з усього світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі