середа, 07 червня 2023 13:57

Для чого SPF та скільки разів умиватися: як доглядати за обличчям влітку

Для чого SPF та скільки разів умиватися: як доглядати за обличчям влітку
Як доглядати за обличчям влітку. Фото: Pinterest

Влітку шкіра потребує особливого догляду та зволоження.

Для збереження свіжості і молодості обличчя, варто подбати про його захист від агресивних впливів пекучого сонця. Це дозволить уникнути таких неприємностей як тьмяність шкіри, сухість, лущення та подразнення.

Gazeta.ua зібрала поради як доглядати за обличчям влітку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омолоджувальний макіяж ‒ що потрібно знати жінкам за 40

Щоб забезпечити шкірі обличчя максимально ефективний догляд, важливо правильно визначити її тип.

Догляд за нормальною шкірою

Жінкам із нормальним типом шкіри обличчя косметологи рекомендують вмиватися двічі на день, використовуючи спеціальний мус. Після вмивання варто наносити на обличчя зволожуючий крем. Допоможуть підтримувати шкіру в чудовому стані скраби.

Догляд за сухою шкірою

Сухій шкірі потрібен влітку ретельний догляд. При вечірньому вмиванні використовуйте молочко з кремовою текстурою. Воно ефективно очистить обличчя від забруднень. Не забувайте наносити на обличчя крем, який має максимальний фактор захисту SPF.

Догляд за жирною шкірою

Власницям жирного типу шкіри обличчя фахівці рекомендують вмиватися двічі на день. При цьому використовувати зволожуючі засоби.

Косметологи не рекомендують зловживати засобами, що містять спирт. Це може призвести до підвищення секреції сальних залоз. Щоб позбутися від жирного блиску, для догляду за шкірою варто застосовувати флюїди, гелі або креми, що мають легку текстуру.

Догляд за комбінованою шкірою

Для очищення шкіри такого типу рекомендується використовувати спеціальні муси, які діють делікатно і добре очищують обличчя від жиру. Для догляду за Т-зоною варто використовувати креми з легкою текстурою, гелі або флюїди. Шкірі в U-зоні варто забезпечити гарне зволоження.

Темні кола під очима зазвичай маскують косметикою. Але цей метод не вирішує основно проблему – набряки. Позбутися набряків, а з ними і "мішків", допоможуть народні методи. Найефективнішим способом залишаються різноманітні маски. Їх можна робити з того, що є під рукою.

Зараз ви читаєте новину «Для чого SPF та скільки разів умиватися: як доглядати за обличчям влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі