неділя, 14 січня 2024 17:35

Те, що є під рукою: доступні засоби допоможуть позбутися "мішків" під очима

Те, що є під рукою: доступні засоби допоможуть позбутися "мішків" під очима
Шкіра навколо очей тонша й ніжніша, ніж на інших частинах тіла. Фото: pixabay.com

Темні кола під очима зазвичай маскують косметикою. Але цей метод не вирішує основно проблему – набряки.

Позбутися набряків, а з ними і "мішків", допоможуть народні методи. Найефективнішим способом залишаються різноманітні маски. Їх можна робити з того, що є під рукою, пише ТСН.ua.

Холодна вода

Це найкращий засіб, який допомагає швидко позбутися мішків під очима. Якщо у вас немає можливості регулярно вмиватися крижаною водою, можна використовувати кубики льоду. Можете заморожувати воду разом з м'ятою або відваром ромашки

Загорніть кубик льоду в тканину і прикладіть на 1-2 хв.

Огірки

Завдяки своїм ферментам огірки допомагають позбутися набряклості. Також цей овоч ефективний у боротьбі з дрібними зморшками біля очей.

Огірок потрібно нарізати товстими скибочками і покласти до холодильника на 20 хв. Далі на кожне око покласти по одній скибці і тримати близько 10 хв. поки вони не стануть теплими. Процедуру треба повторювати кілька разів на день.

Холодна ложка

Завдяки цьому методу розслабляються кровоносні судини і підтягується шкіра.

Кілька ложок потрібно покласти на 10 хв. до холодильника, а потім прикладати до очей, поки метал не нагріється.

Алое вера

У цій рослині містяться антиоксиданти і вітамін Е. Тому вона здатна швидко зменшити набряклість та покращити циркуляцію крові. Змастіть шкіру під очима свіжим соком алое вера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за шкірою взимку, аби уникнути лущення: поради від косметологів

Молоко

Змочити ватні диски в холодному молоці, а потім покладіть їх на очі на 10-15 хв. Ви помітите, що мішки під очима значно зменшилися.

Чай у пакетиках

Чорний та зелений чай мають властивість зменшувати мішки під очима.

Щоб позбутися набряків, заваріть будь-який чай без домішок у пакетиках. Покладіть їх потім до морозильної камери та прикладайте охолоджені на 10-15 хв. Можна скористатися й теплими. В такому разі їх прикладають на 5-7 хв.

Яєчний білок

Він допоможе позбутися мішків під очима та повернути шкірі пружність.

Збийте два яєчні білки до однорідної консистенції. За допомогою тканини чи щіточки ретельно нанесіть на шкіру під очима. Залиште до висихання, а потім змийте теплою водою.

Важливо

Зазвичай мішки під очима свідчать про проблеми зі здоров'ям, тому потрібно працювати над причиною виникнення набряклості.

Серед найпоширеніших причин появи мішків під очима – надмірне вживання рідини, куріння, зловживання кавою та спиртними напоями.

Шкіра навколо очей тонша й ніжніша, ніж на інших частинах тіла. Навіть кліпання чи надмірна емоційність можуть спричинити передчасне старіння.

Щоб попередити передчасне старіння в зоні навколо очей, за нею потрібно хоча б мінімально доглядати. Помилки, яких припускаються жінки під час догляду за шкірою навколо очей, – за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Те, що є під рукою: доступні засоби допоможуть позбутися "мішків" під очима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі