субота, 28 липня 2012 17:28

Людям з татуюванням не можна засмагати
16

Фото: Фото надані Андрієм Мосійчуком

Столичний майстер тату Андрій Мосійчук пропонує свої послуги через соціальні мережі. Хлопець робить татуювання 7 років. У самого є три наколки — на руці, нозі і спині.

"Перше тату я зробив на нозі, - роззувається, щоб продемонструвати малюнок скорпіона на стопі. - Мені тоді було 14 років. Боявся, що батьки насварять. Його зробив друг Вітя. Він мене забрав у тату-салон після школи".

Андрій скидає футболку. На спині має наколоті крила. На руці кілька ієрогліфів.

"Що вони означають, знаю тільки я", - каже хлопець.

Прошу дати кілька порад по догляду за татуюваннями.

"За татуюванням треба доглядати щодня, - пояснює майстер. - Головне правильно слідкувати за ділянкою, на яку набили малюнок, поки те місце не загоїться. Тату треба промивати водою з милом, але не мастити ніякими кремами та не дезінфікувати одеколоном чи спиртом".

Майстер демонструє каталог малюнків, які найчастіше наносять собі дівчата — там ягідки, рибки, дельфіни, зірочки і сердечка. Свої роботи показує на фотографіях. На плечі у дівчини — кішка з синіми очима, на руці у чоловіка — голова лева. Ще в одного клієнта на руці вище ліктя красується портрет Висоцького. Каже, що цього року багато чоловіків і жінок роблять татуювання дракона.

"Поки тату гоїться, не можна ходити в басейн, приймати гарячі ванни, паритися у бані. Засмагати на сонці людям, які мають татуювання, не рекомендую. Цього робити не можна, бо малюнок потемніє на сонці, стане тьмянішим на кілька тонів".

Місце, де був наколотий малюнок, може червоніти і свербіти. Його не можна чесати і часто торкатися руками.

"Одній дівчині витатуювали змію на спині. Тату довго не загоювалось, бо вона одягала синтетичні майки і сукні. Прошу клієнтів не носити синтетичний одяг, бо він подразнює незагоєну після нанесення наколки шкіру".

Андрій не рекомендує наносити татуювання на живіт, сідниці, стегна, груди і верхню частину руки. Бо ці ділянки тіла з часом змінюють свою форму. Неестетичним вважає нанесення тату на обличчя.

"Перед тим як йти у салон робити татуювання, треба на тиждень відмовитись від алкоголю, не приймати антибіотики та інші ліки. Тату не робимо людям, хворим на грип чи застуду".

Зараз ви читаєте новину «Людям з татуюванням не можна засмагати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі