пʼятниця, 27 липня 2012 07:30

На місяць треба відмовитися від лазні та сауни

Автор: фото: REUTERS
 

Судді американської асоціації тату відбирають носіїв найкращих зображень на тілі для участі в конкурсі в місті Цинциннаті, штат Огайо. Перевагу віддають майстерно виконаним кольоровим малюнкам. Також зважають на стан шкіри та м'язів.

— Велику роль грає, як людина ставиться до малюнка, чи доглядає його, — говорить московський майстер тату 32-річний Віктор Єрофєєв. — Після нанесення на тату накладають тугу пов'язку на 2-3 години. Коли її знімають, малюнка не можна торкатися, щоб фарби не розпливлися і не змінили контурів. Я навіть рекомендую клієнтам не митися і не протирати це місце рушником. Тату можна мочити наступного дня. На місяць треба відмовитися від лазні та сауни.

Кірочку, якою покриється шкіра, не можна здирати, бо залишаться шрами. Її протирають спиртовою настоянкою календули. Якщо татуювання кольорове, його не можна підставляти під сонце. По-перше, шкіра на цих місцях ушкоджена, по-друге, фарби на сонці тьмяніють або змінюють колір.

Нанесення на тіло зображення розміром 3х4 см триває 1 год. У конкурсантів малюнками вкрито 50-70% шкіри. Для цього їм довелося провести в тату-салоні понад добу.

Зараз ви читаєте новину «На місяць треба відмовитися від лазні та сауни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі