четвер, 10 серпня 2023 04:49

Як уникнути жирного блиску шкіри в спеку

Як уникнути жирного блиску шкіри в спеку
У теплу пору року шкіра потребує додаткового очищення та зволоження. Фото: Pinterest

У теплу пору року шкіра потребує додаткового очищення та зволоження. Власники жирного типу шкіри обличчя часто стикаються із жирним блиском влітку.

Це змушує їх вдаватися до багатошаровості пудри, яка забиває пори та накопичує у них бруд, що призводить до нових висипань.

Gazeta.ua зібрала поради, які допоможуть уникнути жирного блиску шкіри в спеку.

Матуючі серветки

Миттєво позбутися жирного блиску можна, скориставшись серветками, які матують шкіру. Їх зазвичай виготовляють із рисового чи лляного паперу, і вони ефективно вбирають надлишки шкірного жиру. Прикладіть серветку до лоба, у носа і підборіддя, щоб видалити надлишки жиру, але не тріть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти, щоб швидше засмагнути

Використовуйте SPF

Сонячні промені викликають опіки і пересушують шкіру. Перед кожним виходом на вулицю використовуйте крем із захистом від сонця.

Зволоження

Більшість жінок думають, що жирний тип шкіри не потрібно додатково зволожувати. Проте це міф. Жирна шкіра потребує особливого зволоження.

Влітку вибирайте легкі текстури, які не створять на шкірі плівку. Перед вибором крему ознайомтеся з його складом. У ньому повинні бути ефективні зволожуючі компоненти, наприклад, сквалан і гіалуронова кислота, а ось олій в спеку краще уникати.

Для збереження свіжості і молодості обличчя, варто подбати про його захист від агресивних впливів пекучого сонця. Це дозволить уникнути таких неприємностей як тьмяність шкіри, сухість, лущення та подразнення. Щоб забезпечити шкірі обличчя максимально ефективний догляд, важливо правильно визначити її тип. Поради як доглядати за обличчям влітку зібрала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як уникнути жирного блиску шкіри в спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі