вівторок, 16 березня 2021 23:46

Як правильно обрати косметику

Як правильно обрати косметику
Косметологиня не радить вірити тому, що написано на етикетці великими, красивими літерами. Фото: pixabay

Обираючи косметику, часто є незрозумілість щодо її складу.

Саме тому його опис важливо читати на етикетці, розповіла косметологиня Тетяна Моторіна на сторінці в Instagram.

За її словами, всі компоненти у складі розташовані від більшого до меншого у відсотковому співвідношенні. Це означає, що коли у складі на першому місці стоїть вода (Аqua), значить її найбільше в засобі. Якщо в кінці списку, наприклад, пантенол ( panthenol) - це "бебі-доза", тобто кількість зведено практично до нуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горохова маска підходить будь-якому типу шкіри

Важливо шукати в складі такий компонент, як віддушка (parfum), він підкаже, чи варто купувати цей засіб. Компоненти, які розташовані до віддушки, містяться в засобі у великій кількості. Після неї - в дуже малій, тобто не робочій кількості від 1% до 0,0001%. Наприклад, якщо активні елементи: вітаміни, масла, ретинол і т. д., стоять після (parfum), то позитивного результату не буде. Якщо до, то засобом можна користуватись.

Косметологиня не радить вірити тому, що написано на етикетці великими, красивими літерами. Наприклад: "гіалуронова кислота", "вітамін Е" і т. д. Це зовсім не означає, що ці речовини є у складі. Тобто все, що написано на етикетці, відноситься до назви засобу і виробник може написати все що завгодно, навіть якщо цієї речовини немає на складі.

Багатоступеневий догляд шкіри має стати правилом. Після вмивання використовувати тонік для того, щоб відновити кислотно-лужний баланс шкіри. Потім сироватка: якщо на обличчі є помітні недоліки, то підійде концентрат, що вирішує певну проблему, як-от: акне, пігментацію, вікові зміни та інше. У всіх інших випадках зволожуюча сироватка посилює дію звичайного крему, який буде завершальним кроком ранкового або вечірнього догляду.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно обрати косметику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі