пʼятниця, 11 жовтня 2013 17:16

ЗАЗ значно скоротив виробництво через утилізаційний збір в Росії

Запорізький автозавод у зв'язку з введенням утилізаційного збору в Росії значно скоротив експорт своїх автомобілів на російський ринок, повідомляє Автоцентр.

"У 2013 році в умовах вже діючого утилізаційного збору в Росії Запорізький автозавод втратив близько половини можливого обсягу виробництва, - розповіли в прес -службі ПАТ "ЗАЗ". - При цьому слід врахувати, що в модельному ряду ЗАЗ представлені досить свіжі моделі Forza і Vida і можна було б розраховувати на активний розвиток тренду продажів на російському ринку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці винуватець ДТП накинувся на медиків "швидкої" і даішників зі шматком труби

Тим часом, за дев'ять місяців 2013 продажі автомобілів ZAZ Vida і Chance в Росії впали на 72% і склали 2366 автомобілів, свідчать дані Асоціації європейського бізнесу .
Крім того, на зниження обсягів експорту ЗАЗу вплинули ситуація в Єгипті і Сирії. "Зараз Запорізький автозавод намагається орієнтуватися на інші ринки, зокрема, Казахстан, Білорусію і Узбекистан", - зазначають у прес -службі ПАТ " ЗАЗ".

Сьогодні частка експорту в загальному обсязі продажів ПАТ "ЗАЗ " становить 12-15 %, у тому числі в Росію - близько 2-3% , тоді як раніше ЗАЗ експортував до 40-50 % легкових авто. В даний час підприємство здійснює експорт автомобілів до Росії , Білорусь , Казахстан , Азербайджан , Узбекистан і постійно працює над розширенням географії збуту готової продукції .

Зараз ви читаєте новину «ЗАЗ значно скоротив виробництво через утилізаційний збір в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі