вівторок, 28 травня 2024 00:04

Злодії зламали новий безключовий доступ Tesla

Злодії зламали новий безключовий доступ Tesla
Власники Tesla перебувають в потенційній небезпеці стати жертвою злодіїв. Фото: forbes

Безключовий доступ Tesla виявився не таким надійним, як вважалося.

З'ясувалося, що злодії можуть отримувати доступ до електромобіля за допомогою недорого ретранслятора. Вони "ловлять" радіосигнал оригінального ключа й зламують його, повідомляє Carscoops.

Компанія GoGoByte з Пекіна виявила вразливість ультраширокосмугових (UWB) радіосигналів не лише в автомобілях Tesla, а й ще у двох інших брендів. Їх назви не розголошують, адже перевірка інформації досі триває. Це доводить, що сучасні автомобілі все ще досить вразливі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайська компанія презентувала недорого конкурента Tesla Model Y із запасом ходу 1000 км

"Я думаю, Tesla зможе це виправити, оскільки у них є апаратне забезпечення, але я думаю, що громадськість повинна бути повідомлена про цю проблему, перш ніж вони випустять безпечну версію", - сказав очільник GoGoByte Джун Лі.

Тепер власники Tesla перебувають в потенційній небезпеці стати жертвою злодіїв. Однак, як альтернативне рішення, вони можуть використати нестандартну функцію автомобіля "Pin To Drive".

Вона вимагає від водія ввести 4-х значний PIN-код, перед початком руху. Звісно, ця опція не зупинить злодія від проникнення в авто, проте завадить йому рушити.

Tesla знизила ціни в Китаї та США, двох своїх ключових ринках, а також у Європі після того, як розчаровують продажі в першому кварталі, що сприяло збільшенню запасів.

У Китаї Tesla знизила ціни на весь асортимент: оновлена ​​Model 3 впала до $32 000. Model Y була знижена до $34 500.

Зараз ви читаєте новину «Злодії зламали новий безключовий доступ Tesla». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі