четвер, 22 грудня 2011 05:00

ЗАЗ випускатиме копію "Шевроле Авео"

У грудні Запорізький автозавод випустить дослідну партію нової моделі. Із січня 2012-го планують випустити 10 тис. нових легковиків.

Це буде ліцензійна копія легковика "Шевроле Авео" у кузовах седан та хетчбек. Ймовірно, називатиметься "ЗАЗ Віда". У Запоріжжі вироблятимуть понад 50% деталей цього авто. Залежно від комплектації нову модель оснащуватимуть двигунами американської компанії "Дженерал моторс", як і в "авео" та "ланос". Або українськими Мелітопольського моторобудівного заводу. Такі ставлять на "ЗАЗ Сенс". Чи китайськими двигунами марки "Чері", ними комплектують "ЗАЗ Форца", яку почали випускати торік.

— ЗАЗ хоче стати популярним серед покупців різного рівня платоспроможності. Тому вироблятиме різні машини — від "сенса" за 62 тисячі гривень до "віди". Вона коштуватиме близько 90 тисяч, на 5 відсотків дешевше за "Шевроле Авео". Думаю, нова модель користуватиметься попитом. Зараз "авео" популярніша за "ЗАЗ Форцу", нову модель запоріжців, — каже 35-річний Олег Оменицький, директор компанії "Авто-консалтинг".

Зараз ви читаєте новину «ЗАЗ випускатиме копію "Шевроле Авео"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі