середа, 05 вересня 2012 12:13

У Берліні вперше за 4 роки показали нове покоління Volkswagen Golf
10

Фото: ФОТО: Reuters

4 вересня в Берліні відбулася прем'єра хетчбека Volkswagen Golf сьомого покоління. На стенді Volkswagen почергово показували всі попередні моделі популярного сімейства, повідомляє Autonews.ru.

Основні зміни автомобіля - навіть не зовнішність. Машина побудована на новій модульній платформі MQB. Колісна база збільшилася на 6 см (2580 мм). Golf VII став на 56 мм довшим і на 13 мм ширшим за попередника. Зміна габаритів позначилося і на внутрішньому просторі автомобіля: істотно більше місця стало для голови, плечей і ніг задніх пасажирів.

Крім того, на 30 л виросла місткість багажника (380 л). Що стосується підвіски, то спереду у Volkswagen Golf сьомого покоління буде "Макферсон", ззаду - "багаторичажка".

Незважаючи на зрослі розміри, вага новинки, в порівнянні з попередником, знизився на 100 кг. Загальна маса авто - 1150 кг (на 13 кг менше, ніж Golf четвертого покоління).

Окремої згадки заслуговує те, що Volkswagen не використав при побудові кузова алюміній. Цей тренд сучасного автопрому пройшов повз компанію: "схуднення" - заслуга використання більш тонкого металу і гарячого формування деталей.

Автомобіль став легшим, а значить економічнішим. У порівнянні з шостим поколінням, сьоме споживає на 23% менше палива. 3,2-літровий дизельний агрегат, наприклад, завдяки технології відключення половини циліндрів задовольняється лише 4,8 літра солярки на 100 км шляху. Найбільш економічна модель - електричний Golf.

Автомобіль запропонують відразу з 10 двигунами на вибір. Зокрема, Volkswagen Golf сьомого покоління буде поставлятися з трьома моторами сімейства TSI - 1,2-літровим (105 к.с.), 1,4-літровим (122 к.с.) і 1,4-літровим (140 л. с.). Більш потужна версія моделі з приставкою GTI отримає бензиновий турбований агрегат об'ємом 2,0 літра і потужністю в 220 кінських сил

Що стосується дизельної лінійки, то тут покупцеві запропонують чотири мотори сімейства TDI. Зокрема, придбати новий Golf можна буде дизельними моторами потужністю в 90, 110, 150 і 180 кінських сил.

Сьоме покоління хетчбека продаватиметься за тією ж ціною, що й шосте. Базову версію можна буде придбати за 16 075 євро в Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «У Берліні вперше за 4 роки показали нове покоління Volkswagen Golf». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі