Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2012 22:27

Позашляховик "Lada" вразив своїм дизайном на Московському автосалоні
5

Фото: Фото: auto.mail.ru

Новий позашляховик "Lada" став головною сенсацією Московського автосалону.

Про те, що скоро дизайн "Lada" буде кардинально змінюватися, стало зрозуміло, коли відповідальним за стиль марки став Стів Маттін. У Росії це ім'я мало відоме. Але це справжній "гуру". Адже він чотири роки був головним дизайнером компанії "Volvo" (і багато в чому саме завдяки йому машини "Volvo" стали виглядати цікаво), а до цього Стів п'ять років працював у "Mercedes-Benz" і приклав руку до нинішнього S-класу, Maybach, позашляховика ML і багатьох інших моделях.

Відразу ж після приходу на "АвтоВАЗ", Стів заявив, що марці "Lada" терміново потрібне своє "обличчя", свій стиль. Причому, на його думку, "Lada" повинна йти від свого "практичного" іміджу і робити справжні "емоційні" автомобілі. І новий концепт під назвою XRAY прекрасно показує, в якому ключі буде працювати дизайн-студія Волзького автозаводу.

"Чіткі контури фальшрадіаторної решітки, яка разом із встановленими під нахилом фарами утворює символ латинської літери "ікс", - саме це стає основою візуалізацією образу бренду "Lada". Фірмова емблема знайшла об'ємну форму і збільшилася в розмірах, вона встановлена на власному "постаменті" і стала ключовим елементом фальшрадіаторної решітки. Сама ж решітка виконана з чорного лакованого пластика, а візуальне втілення символу "ікс" підкреслюють вставки з полірованого алюмінію, які облямовують перехрестя з зовнішніх сторін. Вони підсилюють враження того, що "ікс" складається з двох половинок, і ніби розширюють "обличчя" автомобіля, посилюючи враження від його впевненості на дорозі, - говорить Стів Маттін. - Важливо і те, що нове "обличчя" концепт-кара "Lada XRAY" зберегло "спадкові" риси: наприклад, капот, який зроблений не плоским, а у вигляді раковини із закругленою передньою кромкою; покажчики повороту, схожі на "брови" над фарами. Ці деталі нагадують образ легенди АвтоВАЗу - позашляховика Lada 4 ? 4".

Поки це лише концепт, і в такому вигляді машина ніколи не піде в серійне виробництво. Але керівництво "АвтоВАЗу" вже натякало на те, що в найближчі роки завод збирається почати випуск абсолютно нового маленького позашляховика, який прийде на зміну легендарній старій "Ниві" (зараз продається як Lada 4 ? 4).

Зараз ви читаєте новину «Позашляховик "Lada" вразив своїм дизайном на Московському автосалоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути