середа, 13 березня 2013 11:44

Близько мільйона тонн бензину в Україні має невідоме походження - експерт

Близько мільйона тонн бензину в Україні має невідоме походження - експерт
Фото: glavcom.ua

В Україні близько 1 млн тонн бензину має невідоме походження.

Про це розповів заступник директора Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев у ефірі Першого ділового каналу.

"Досить порівняти обсяги реального завезеного бензину за даними Митниці та обсягів виробництва його, враховуючи запаси та невеликий експорт. Ми маємо приблизно 1 мільйон тонн бензину, який незрозуміло звідки береться на автозаправних станціях. Це бензин або завезений контрабандою, або вироблений на напівлегальних заводах, або розбавлений продукцію коксохімічних чи спиртових виробництв", - сказав Рябцев.

За його словами, якість бензину оцінюють перш за все споживачі.

"За нашим опитуванням, споживачі оцінюють якість як незадовільну. При чому це стосується не лише бензину вітчизняного виробництва, але й імпортованого палива. Щодо деяких мереж АЗС є претензії навіть до того бензину, який продається під позначками "Євро", "Преміум", "Плюс" тощо. Іноді трейдери завищують експлуатаційні якості бензину, і ціна, яку вони вимагають за той чи інший вид палива, не відповідає якості. Відсутність адекватного співвідношення б'є як по кишені, так і по паливним системам автовласників", - зазначив Рябцев.

Зараз ви читаєте новину «Близько мільйона тонн бензину в Україні має невідоме походження - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі