вівторок, 12 березня 2013 20:26

Бензин може подешевшати на 15-30 копійок

Бензин може подешевшати на 15-30 копійок
Фото: glavcom.ua

Українські трейдери мають можливість знизити ціни бензин на 15-30 коп./л.

Про це розповів заступник директора Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев у ефірі Першого ділового каналу.

"Зараз склалася така ситуація, що в разі, коли розраховувати економічно обгрунтований рівень цін, то більшість трейдерів можуть знизити їх на 15-30 копійок. Це сталося завдяки тому, що у світі подешевшала нафта до рівня початку січня цього року. Зараз в Європі вона коштує близько 111 доларів за барель. Оскільки протягом попереднього місяця ціни коливалися у межах 116-119 доларів за барель, і тоді українські трейдери підняли ціни приблизно на 20 копійок, то логічно було би припустити, що зараз у них є можливість знизити ціни, повернувши їх до рівня початку січня", - розповів Рябцев.

Він уточнив, що бензин Євро-5 може подешевшати більше ніж на 20 коп./л.

"Зараз на ринку ми маємо щонайменше три марки бензину: А-95 за стандартом 2001 року і два бензини з октановим числом 95, які випускаються за стандартом 2007 року - споживачеві вони відомі під марками Євро-4 і Євро-5. Євро-5 може подешевшати більше, ніж на 20 копійок", - зазначив Рябцев.

Водночас, за його словами, є об'єктивні та суб'єктивні чинники, що заважають зниженню цін на бензин.

"Серед об'єктивних - пожвавлення попиту насамперед через початок весняних польових робіт ... Суб'єктивні - проблеми з купівлею європейської валюти. Крім того, існують фінансові ризики, пов'язані із постійними обіцянками українського уряду запровадити загороджувальні мита та імпортні нафтопродукти", - підсумував Рябцев.

Зараз ви читаєте новину «Бензин може подешевшати на 15-30 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі