субота, 20 квітня 2024 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

"Сигнал, що надурили": нардеп-військовий прокоментував питання демобілізації

"Сигнал, що надурили": нардеп-військовий прокоментував питання демобілізації
Народний депутат Єгор Фірсов висловився щодо демобілізації. Фото: facebook.com/firsov.egor

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських захисників.

Через це нині "відбуваються дуже погані сигнали", вважає військовослужбовець 109-го батальйону ЗСУ, сержант роти ударних БПЛА, народний депутат Єгор Фірсов. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, коли військові почують чіткі терміни демобілізації, це стане для них додатковою мотивацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання до Кабміну - Корнієнко прокоментував законопроєкт про демобілізацію

"Тому що коли військовим говорять, що демобілізація буде й треба її почекати, а потім говорять, що це неможливо, - це сигнал, що надурили. Українці люблять свободу, ми за неї віддаємо життя, а свобода - це вибір. Тому українцям треба намалювати хоча б гіпотетичний вибір і сказати, що за 3-5, нехай навіть 7 років у вас буде вибір і можливість пройти демобілізацію", - сказав Фірсов.

Він переконаний, що в такому випадку не всі побіжать писати заяви про звільнення, тому величезна кількість залишаться в ЗСУ.

"Але людям треба давати вибір, щоб вони не відчували себе рабами. Що одних загнали до армії, і назад шляху немає, а інші "косять" від армії, насолоджуючись життям у ресторанах. Це дуже демотивує, і розколює країну, а країну потрібно зшивати. Тому питання демобілізації терміново треба вирішити, щоб чітко всім хлопцям відповісти", - додав Фірсов.

Питання про демобілізацію виключили із законопроєкту про мобілізацію. Його розглянуть окремо.

11 квітня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію, а 16 квітня його підписав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Сигнал, що надурили": нардеп-військовий прокоментував питання демобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі