четвер, 02 травня 2024 09:23

Окупанти запускають дрони над ЗАЕС

Окупанти запускають дрони над ЗАЕС
Біля шостого реактора ЗАЕС росіяни розмістили майданчики для запуску дронів. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти використовують дрони-камікадзе над ядерними реакторами захопленої росіянами Запорізької атомної електростанції.

За допомогою засобів радіоелектронної розвідники отримали відео з fpv-безпілотника. На ньому є маркування UT4D.TT, що вказує на поставку дрона окупаційним військам Міністерством оборони РФ, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"Траєкторія польоту російського дрона-камікадзе пролягає над енергоблоками ЗАЕС у бік підконтрольних Україні Нікопольської та Марганецької громад, які зазнають постійних атак ворога", - йдеться у повідомленні.

Росіяни використовують територію ЗАЕС для запусків безпілотників. Вони користуються тим, що українські війська не можуть завдавати вогонь у відповідь у півторакілометровій зоні довкола станції, пояснив представник ГУР МО України Андрій Черняк у коментарі "Бабель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на ЗАЕС може різко погіршитись - МАГАТЕ

Пускові майданчики для дронів окупанти розмістили прямо біля шостого реактора ЗАЕС.

"Крім того, з літа 2023 року територію захопленої атомної електростанції росіяни почали використовувати для тренувань пілотів fpv-дронів - цим займається так звана школа "Арханґєл", яка фінансується головним управлінням генштабу ЗС РФ", - додали у розвідці

Така поведінка загарбників на ядерному об'єкті може мати катастрофічні наслідки.

Три безпілотники 7 квітня впали на окупованій Запорізькій АЕС та поблизу неї. Вони вразили обладнання для спостереження та зв'язку на даху реактора 6-го енергоблока та військовий автомобіль.

Директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі закликав утримуватися від дій, які суперечать п'яти принципам МАГАТЕ та порушують ядерну безпеку.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти запускають дрони над ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі