вівторок, 14 травня 2024 17:25

Розслідування про "непридатного" мільйонера Слобоженка: журналістам почали приходити погрози

Розслідування про "непридатного" мільйонера Слобоженка: журналістам почали приходити погрози
Журналісти показали кадри, як Олександр Слобоженко гасає на авто по дорогах. Фото: скріншот

Після публікації "Непридатні" про 25-річного мільйонера Олександра Слобоженка журналісту Михайлу Ткачу і редакції видання "Українська правда" почали приходити листи з погрозами.

Про це УП повідомила у вівторок.

10 травня в одному з месенджерів керівник відділу розслідувань УП Михайло Ткач отримав повідомлення від адресата, який представився Олександром Cлобоженком з пропозицією "укласти мирову" за грошову винагороду.

Текст повідомлення закінчувався словами "Не советую тянуть с ответом. Воевать я тоже умею".

11 травня протягом дня була низка безуспішних спроб входу в аккаунт Монобанка Михайла з боку сторонніх осіб, повідомила УП.

Журналіст почав отримувати десятки дзвінків з невідомих номерів та смс з кодами авторизації з банківських і кредитних установ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник генпрокурора мешкає в елітному будинку за понад 18,5 мільйонів - "Схеми"

13 травня на електронні пошти мінімум десяти співробітникам онлайн-видання надійшли листи з погрозами:

"Я уже писал об этом Ткачу, но видимо до него не дошло, сделаю попытку донести мысль в последний раз. Иногда умение вовремя закрыть рот спасает жизни. Мое предложение закрыть вопрос миром в силе, я жду ответ. С."

Повідомлення однакового змісту надіслали не лише на редакційні, а й на особисті електронні адреси журналістів УП. У тому числі й на такі, що давно не використовуються.

"Ми розцінюємо ці дії як спробу впливу та залякування як Михайла Ткача, так і інших співробітників "Української правди", - заявило видання.

Редакція звертається до правоохоронних органів із заявою про спроби тиску, погрози та перешкоджання журналістській діяльності і просить встановити особу відправника цих листів.

Минулого місяця УП повідомила, що 25-річний мільйонер Олександр Слобоженко з Києва і компанія київських молодиків під час загальної мобілізації в Україні відпочивають на курортах за кордоном. Видання повідомило, що в Альпах разом зі Слобоженком відпочивали ще двоє "непридатних" 33-річних чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Розслідування про "непридатного" мільйонера Слобоженка: журналістам почали приходити погрози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі