пʼятниця, 03 травня 2024 03:25

Досвідчений механік вказав на поширену помилку з бензобаком, яка може "вбити" автомобіль

Досвідчений механік вказав на поширену помилку з бензобаком, яка може "вбити" автомобіль
Відомий американський механік Скотті Кілмер, який вже понад 50 років працює у цій сфері, розповів про поширену помилку з бензобаком, яка може "вбити" ваш автомобіль. Фото: скріншот

Відомий американський механік Скотті Кілмер, який вже понад 50 років працює у цій сфері, розповів про поширену помилку з бензобаком, яка може "вбити" ваш автомобіль.

В одному з відео, опублікованому в YouTube, Кілмер пояснив, що їздити на авто, поки в ньому не закінчиться пальне, а на індикаторі стрілка показуватиме на "Е", насправді може бути надзвичайно шкідливо. Про це пише "УНІАН".

Механік зазначив, що у старих автомобілях, де паливно-повітряна суміш проходила через карбюратор, такі дії могли призвести до того, що двигун просто заглохне. Проте у сучасних автомобілях з системами впорскування палива це може призвести до значних пошкоджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влетите у копієчку": досвідчений механік вказав водіям на маловідому помилку з колесами

"У більшості сучасних автомобілів паливний насос ховається всередині бензобаку. Вірите чи ні, але паливо - це мастило, яке змащує підшипники всередині насоса. Тож якщо у вас дійсно закінчиться паливо і ця крихітка всмокче повітря, підшипники зіпсуються, бо повітря не буде їх змащувати", - наголосив він.

Кілмер поділився простим правилом, яке допоможе вам не припуститися цієї помилки і заощадити кілька сотень доларів на ремонті.

"Вважайте, що бак, заповнений на чверть, є порожнім. Тож якщо у вас є чверть бака, заправляйте його. Тоді ваша машина проїде так само довго, як і моя, 240 000 миль (понад 380 тисяч км), і в ній все ще буде оригінальний паливний насос", - додав механік.

Економія бензину залежить не тільки від технічного стану автомобіля, а й від стилю їзди водія.

Тож автомобільні експерти перерахували шість основних правил ,які допоможуть заощадити на бензині та не нашкодити двигуну.

Зараз ви читаєте новину «Досвідчений механік вказав на поширену помилку з бензобаком, яка може "вбити" автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі