пʼятниця, 03 травня 2024 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб у свіжому зведенні розкрив найгарячіші точки фронту

Генштаб у свіжому зведенні розкрив найгарячіші точки фронту
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 800-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби відбулося 134 бойових зіткнення, повідомив уранці 3 травня Генеральний штаб Збройних сил України. Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажуючи росіян уздовж всієї лінії бойового зіткнення.

"Авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох складах боєприпасів, засобу ППО, двох артилерійських системах та зенітно-ракетному комплексу противника", - звітує Генштаб.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямку нашими воїнами відбито 12 атак РФ у районах населених пунктів Новоєгорівка, Синьківка, Петропавлівка, Кислівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Часів Яр спіткає доля Авдіївки - представник ГУР

На Лиманському напрямку ворог 15 разів атакував позиції наших захисників в районах Греківки, Невського та Серебрянського лісництва на Луганщині, а також населених пунктів Терни, Ямполівка, Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку воїнами відбито 22 атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Роздолівка, Виїмка, Спірне, Новий, Кліщіївка та Іванівське Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 50 атак в районах населених пунктів Архангельське, Сокіл, Семенівка, Новоолександрівка, Новопокровське, Уманське, Калинове, Яснобродівка, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка та Урожайне Донецької області, де армія РФ 16 разів намагалася прорвати оборону ЗСУ.

На Оріхівському напрямку ворог двічі атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку Росія не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Минулої доби ворог здійснив вісім безуспішних атак на позиції наших військ.

Росіяни сповільнили просування і готують резерви, щоб піти у наступ на північ від Авдіївки в напрямку Торецька.

Таким чином ворог спробує доповнити російські наступальні операції поблизу Часового Яру, повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Генштаб у свіжому зведенні розкрив найгарячіші точки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі