субота, 11 травня 2024 20:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський розповів, в районі яких сіл ведуться оборонні операції на Харківщині

Зеленський розповів, в районі яких сіл ведуться оборонні операції на Харківщині
У Харківській області тривають оборонні операції українських військових, повідомив президент Володимир Зненський. Фото: скріншот

У Харківській області тривають оборонні операції українських військових.

Бої відбуваються у районі сіл Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лукʼянці, Гатище, Плетенівка. Про це у вечірньому зверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

"Це прикордонні села. Наші війська вже другу добу ведуть там контрударні дії, захищаючи українську територію", - зазначив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська армія захопила чотири прикордонні селища на Харківщині - журналіст

Зеленський підкреслив, що також особливо напруженою залишається ситуація в Донецькій області, зокрема Покровський напрямок - Семенівка, Нетайлове.

"Там щодобово понад 30 бойових зіткнень. Вкрай складно. Звичайно, увага і всім іншим напрямкам наших оборонних дій: Купʼянський, Лиманський, Сіверський, Краматорський, Времівський", - додав він.

Після активізації російських загарбників на кордоні з РФ на Харківщині зростає "сіра зона".

У ЗСУ пояснили, як вона формувалася після звільнення Харківщини у 2022 році. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

За його словами, для того, щоб ЗСУ не змогли надалі зайти на територію РФ чи вибудувати фортифікації, загарбникам поставили завдання, окрім масштабної інформаційної кампанії, зайняти цю територію.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів, в районі яких сіл ведуться оборонні операції на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі