середа, 17 квітня 2024 22:32

Питання до Кабміну - Корнієнко прокоментував законопроєкт про демобілізацію

Питання до Кабміну - Корнієнко прокоментував законопроєкт про демобілізацію
Фото: 108 окрема бригада сил ТРО

Термін підготовки законопроєкту щодо демобілізації військових може визначати Кабінет міністрів України, оскільки на нього покладено повноваження напрацювати відповідний документ.

Про це сказав перший заступник голови ВР Олександр Корнієнко в ексклюзивному бліц-інтерв'ю для Gazeta.ua.

"Розуміння таймінгу тільки уряд може мати, тому що на нього покладено це доручення (напрацювати законопроєкт про демобілізацію, - ред.), тому будемо чекати від уряду зараз, від Міноборони їхніх наступних кроків", - зазначив Корнієнко.

При цьому на запитання, чому відповідні норми із законопроєкту виключили буквально за ніч до голосування в залі пленарних засідань, парламентар відповів, що "була зрозуміла позиція Міноборони, позиція військових, яка стосувалася того, що зараз ця норма може шкідливо вплинути на обороноздатність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба спитати у "Слуги народу": Корнієнко назвав умови остаточного ухвалення законопроєкту про заборону РПЦ

11 квітня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію, а 16 квітня його підписав президент Володимир Зеленський. Із тексту документа на прохання головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського були вилучені норми щодо демобілізації військових. Їх планують передбачити в окремому проєкті закону, підготовкою якого займається Кабінет міністрів України.

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону "Єдині новин" проінформував, що протягом найближчих місяців законопроєкт внесуть до парламенту. Попередньо його мали розробити впродовж восьми місяців, однак згодом Лазуткін уточнив, що інформацію про такі часові межі з офіційних джерел прибрали.

Зараз ви читаєте новину «Питання до Кабміну - Корнієнко прокоментував законопроєкт про демобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі