середа, 01 травня 2024 10:01

Порошенко показав техніку, яку виготовляє для фронту
8

Автор: eurosolidarity.org
 

Фонд п'ятого президента Петра Порошенка разом з волонтерами ГО "Справа Громад" не лише купує техніку та зброю для фронту, а й фінансує виробництво необхідних у військах модулів - командно-штабних пунктів, пересувних майстерень, шиномонтажів та побутових комплексів. Усе це виробляють українські підприємства в різних містах. Сума, вкладена у виробництво техніки для ЗСУ від початку повномасштабного вторгнення, вже перевищила 400 млн грн. А обсяги допомоги фронту - це тисячі дронів різних модифікацій, сотні вантажівок, бронемашини, будівельна техніка, боєприпаси і спорядження - перевищують 5 млрд грн.

Як розповідає Порошенко, над розробкою кожного нового модуля працює команда інженерів, логістів та конструкторів. Вони ретельно досліджують потреби військових і особливості роботи в польових умовах. Саме тому кожна одиниця техніки - не тільки функціональна, а й зручна та комфортна для військових. Тут продумують кожну дрібницю - від міцної кавоварки до індивідуального сейфу для речей. Інструменти у пересувних майстернях - нові, техніку обовʼязково забезпечують автономним живленням - генераторами чи зарядними станціями, залежно від потреби та умов роботи.

Автор: eurosolidarity.org
 

"Деякі ідеї намагаються копіювати інші фонди, деякі з цих проєктів не реалізовує більше ніхто в Україні, але на них дуже чекають наші воїни", - говорить Порошенко. Він показує кожен вагончик - зовні вони ніби схожі. Але всередині - різне начиння в залежності від призначення. Командно-штабні пункти операторів БПЛА оснащені так, щоб можна було планувати та здійснювати розвідку чи атаки.

Автор: eurosolidarity.org
 

Для екіпажів новітніх РЕБ-систем "Ай-Петрі СВ" теж створені всі умови, аби оперативно розгорнути роботу і так само оперативно змінити дислокацію. "Пункти управління "Ай-Петрі" та "Посейдонами" - місце, де виконують свої бойові завдання оператори наших найсучасніших технологічних розробок. Загалом виготовили вже 32 штуки", - говорить Порошенко.

Автор: eurosolidarity.org
 

"Це наш знаменитий ПАРМ - пересувна авторемонтна майстерня. Це від першого креслення наших конструкторів зроблено нашою командою. Як і шиномонтаж. Він дає можливість сьогодні не гнати автомобілі для того, щоб "перевзутися" за 400-500 км, а безпосередньо на лінії фронту будь-які типи шині та коліс ми "перевзуваємо". Сьогодні зам по тилу, механіки просто моляться на це", - говорить Порошенко. Таких майстерень для фронту зробили вже 60, і попит на них стабільний.

Автор: eurosolidarity.org
 

"Шиномонтаж - унікальний проєкт, який дозволяє повертати до життя і швидко перевзувати вантажівки та бойову техніку, зокрема КрАЗи, КаМАЗи, УРАЛи та Хамві. Загалом виготовили разом із харківськими партнерами 5 штук", - розповідає Порошенко.

Автор: eurosolidarity.org
 

Прально-душові комплекси - абсолютний хіт на фронті. Тому їх вже виготовили 165 одиниць. Тут є баки для води, твердопаливний котел, який швидко нагріває воду, душові точки, а також пральні і сушильні машини. Струм забезпечує потужний генератор. Такий побутовий бокс за потреби легко перевозити. "Тільки на цю програму ми витратили вже більше 130 млн. Можете подивитися, як все виглядає, хочу нагадати - дві пральні машини, дві сушарки, котел, умивальник, півтора куба води, генератор, насос. А це означає майже 200 тисяч військовослужбовців щотижнево мають можливість попрати, прийняти душ, забезпечити чистоту, здоров'я і гарний бойовий настрій для того, щоб мочити ворога", - не приховує емоцій Порошенко.

Автор: eurosolidarity.org
 

Ще один проєкт - мобільна їдальня - створений, щоб забезпечити гідні умови для солдатів, розроблений на замовлення бійців, які постійно перебувають у польових умовах і повинні часто переїжджати. Загалом виготовили вже 3 таких вагончика.

Автор: eurosolidarity.org
 

А мобільних штабних пунктів, які почали робити на прохання військових льотчиків, вже виготовили 6 одиниць.

"Це наша гордість і наш внесок у Перемогу. Продовжуємо працювати і будемо розширювати виробництво. Адже до цього звіту не потрапили наші нові розробки: ані "Ай-Петрі", ані бойові модулі, які вже діють. Дякую нашим воїнам та нашим волонтерам, які щосили наближають Перемогу", - говорить Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко показав техніку, яку виготовляє для фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі