вівторок, 10 листопада 2015 06:25

У російському літаку підірвали бомбу

Американські та британські експерти заявляють, що на борту літака А321 підірвали бомбу. Такий висновок зробили після прослуховування інформації з "чорних скриньок".

— Причиною шуму могли бути вибух пального, корозійна втома металу або перегрівання літієвих батарей, — коментує один із лідерів слідчої групи в Єгипті Айман аль-Мукаддам. — Насторожує те, що до катастрофи все відбувалося у штатному режимі. Потім з'являється шум. Якби причина була в технічній несправності, екіпаж помітив би це раніше.

Росія відправила до Каїра три слідчі групи. Польоти російських літаків в Єгипет призупинили. 7 листопада звідти евакуювали 11 тис. росіян. Пасажирам дозволили брати тільки ручну поклажу. Решту багажу доправлять вантажними літаками. В аеропортах — кількагодинні черги.

Єгипетська влада обмежила кількість рейсів із країни до дев'яти.

Слідчі перевіряють камери спостереження.

— Ми намагаємося дізнатися, чи не пройшов хтось таємно через охорону. У Великій Британії стверджують, що бомбу заклали терористи ІДІЛ. Це могло статися через вантажника, терориста-смертника. Туристи підтверджують, що за хабар можна було обійти перевірку багажу.

Літак А321 летів із Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга 31 жовтня. Впав на Синайський півострів. Загинули 217 пасажирів і сім членів екіпажу.

Зараз ви читаєте новину «У російському літаку підірвали бомбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі